Nå starter OBOS-høsten

Det har skjedd mye de siste ukene, og vi forbereder oss til høstsesongen med 15 spennende matcher i OBOS-ligaen.

Annonse:

Gutta avsluttet vårsesongen med stil da de slo Kristiansund 3-2 på Nammo Stadion 8. juli, og vi ligger på 12. plass i en rekordjevn liga. Det er tett som hagl, og få poeng som skiller lagene fra sjetteplassen og nedover. I tetsjiktet har Kongsvinger inntatt tabelltopp før vi skal ta til med innspurten og returoppgjørene.

Etter en tidagers ferie kom Jørgen Wålemark & Co tilbake i trening igjen forrige mandag, og har gjennomført gode treninger og et par treningskamper i oppkjøringen der hele troppen har fått kjenne på kampformen. Spesielt gledelig er det å se Markus Johnsgård tilbake etter at han har vært ute, og ikke har spilt en tellende kamp siden 5. september i fjor. Han kom først inn noen minutter i cupkampen mot Kjelsås, og spilte en omgang i treningskampen mot Kolbu/KK, der han putta på et hattrick på en omgang. Han trenger sikkert noe tid på seg framover, men Markus er utvilsomt en kriger vi trenger i høst. Simen Bakkemyr Hagbø er i opptrening etter ankelbruddet i vår, men det er ikke avklart når han kan være tilbake og i kampmodus.

Stor aktivitet på klubbkontoret i sommer

Det har skjedd en god del på spillerfronten denne sommeren. Håkon Butli Hammer ble solgt til Aalesund, og både Arnar Gudjonsson og Trygve Løberg signaliserte at de ville prioritere studier og trappe ned på fotballen. Begge fikk terminert sine kontrakter. Denne uka har Trygve signert for Grorud i PN-ligaen. Aridon Racaj som var på et kort låneopphold fra Sarpsborg 08, har som planlagt vendt hjem nå.

Assistent-trener Oriol Segura sluttet også i sommer av personlige årsaker, og selveste Rickard Claesson steppet på kort varsel inn i trenerteamet vårt.

Sportsjef Fredrik Greve Monsen og trenerteamet har ikke sittet og tvinnet tommeltotter i spillepausen. Det har vært hektiske uker med scouting og sjekk av aktuelle spillere for å forsterke troppen inn mot høsten. 

...og enda kan det skje mer før overgangsvinduet stenger. Det er bare å henge med!

Nye spillere inn

Første signering ble brasiliansk/sveitsiske Matheus Vieira (straks 25). Han er en sterk og hurtig flankespiller som nå kommer fra sveitsiske Etoile Carouge. Han har tidligere spilt med Loris Mettler både i ungdomsakademiet til Servette i Geneve og i nevnte Etoile Carouge. Matheus får trøye nr. 33 og har kontrakt ut 2024.

Matheus Vieira.jpg
Matheus Vieira (Foto: Marius Mykleset)

Oscar Kjøge Jansson (21) blir vår nye spiller nr. 5. Den 1.90 høye og atletiske stopperen har kommet på lån fra Fredrikstad FK nå i høst. Oscar er en tøff midtstopper som har en god del OBOS-erfaring. Han har allerede rukket å vise gode takter i Raufoss-forsvaret mot Jerv i treningskamp.

oscar kjøge.jpg
Oscar Kjøge Jansson (Foto: Marius Mykleset)

Spennende er også i høyeste grad nykommer James Ampofo (19). Kraftpakka med U20 landskamper for Ghana og erfaring fra gresk fotball, er en spiller som kan bekle flere posisjoner, og som vi forventer oss mye av på sikt. Han har skrevet på en 2,5 årskontrakt og skal ha trøye nr.15.

Sistemann inn er Eduards Emsis (27) fra Latvia. Han er Latvisk landslagsspiller, og er en klassisk sentral midtbanespiller med solid internasjonal erfaring som skal fylle rollen som dirigent og ankermann. Han tar over trøye nr. 6 og har kontrakt ut 2024.

 

Sjekk ut terminlista for høsten HER

 

Annonse fra Obos-ligaen: