Møter et Mjøndalen i poengnød 16. mai

16.mai – norsk fotballs nasjonaldag! Det koker i norsk toppfotball om dagen. Spesielt i Eliteserien har publikumstallene gått rett til værs. En rekke topparenaer har vært utsolgte. Det hjelper naturligvis å få Brann på plass i Eliteserien igjen - men det forklarer ikke alt. Den generelle interessen for norsk fotball er økende. I kveld blir det nye utsolgte hus…

Annonse:

I OBOS-ligaen savner man selvfølgelig Brann. De alene skapte jo noen publikumsrekorder som det vil ta år før man opplever igjen. Selv på bortekampene hadde Brann med en tilskuermasse – som skapte kok og moro.

De skapte publikumsrekorder på nesten hver eneste OBOS-liga-arena. Selv på Nammo stadion var det så fullt at NFF-delegaten måtte inn å godkjenne de siste billettsalgene da ny rekord ble satt til 2650 tilskuere.

Bra fotball

Interessen rundt norsk toppfotball er stadig økende, i kjølvannet av Erling Braut Haaland og Martin Ødegårds eventyrlige suksess i England. At det har skjedd en nivåheving i i norsk toppfotball er hevet over tvil.

I OBOS-ligaen blir det jevnere og hardere enn noen gang. Nå vil nok Brann – med sine kvaliteter - være savnet. Men jevnheten vil også etter hvert gi utslag i langt flere toppkamper enn i 2022-sesongen.

At hvert spark i våre tre øverste divisjoner blir direktesendt på TV har også skapt en fin interesse-økning. Det motsatte av hva skeptikerne formanet.

Folksomt hos FFK

Ikke minst blir det i 16.mai-runden folksomt i Østfold, der Fredrikstad FK får besøk i 8. serierunde av KFUM. Hjemmelaget har hatt en jevnt brukbar åpning og henger med i teten med sin 5.plass – så langt. Rødbuksene er eneste laget som står uten tap denne sesongen, men har til gjengjeld vunnet bare to. Fem uavgjorte matcher er nok ikke helt som man hadde ønsket i den gamle fotballbyen.

Like fullt blir det 8-9000 på ”Værste” stadion når KFUM kommer på besøk. ”Kåffa” fikk en etterlengtet opptur med sesongens første triumf med 2-0 mot Kongsvinger sist helg. KFUM har under-prestert så langt, så se opp FFK...

Sogndal i tet

Sogndal viste igjen fin kampmoral borte mot Åsane og snudde 0-2 til seier 3-2 i Bergen. Nå venter nytt Vestlandsoppgjør når Hødd kommer på besøk. I Ulsteinvik har man satt seg i respekt i ”come backet”. Hjemme mot Moss klarte man 1-1 i 12 .time. Det blir nok verre på Fosshaugane. Sogndal er nå serieleder og har fått selvtillit og marginene med seg.

Moss og Hødd har overrasket og ligger henholdsvis som nummer 6 og 7 på tabellen. Derimot har en gammel kjenning Mjøndalen fått en tung start denne sesongen. Laget som spilte i Eliteserien for to sesonger siden har slitt i åpningen.  Laget måtte reise hjem fra Jæren og Bryne poengløse i siste serieomgang med knepent tap (1-2). MIF har bare Åsane bak seg på tabellen. Det er krise hos ”bruntrøyene ” nå. Det betyr at Raufoss må være forberedt på et desperat Mjøndalen på Consto 16.mai. i fjor vant vi både hjemme og i Mjøndalen.

Et desperat Mjøndalen - på eget gress- blir en svært tøff oppgave for Jørgen Wålemarks gutter.

jamal annonse 16.mai.jpg

KBK i siget.

Etter en katastrofeåpning på sesongen har Kristiansund BK fått orden i rekkene. Et poeng bak Sogndal og Ranheim lar seg høre for fjorårets Eliteseriemannskap. 16.mai hjemme mot tabellnabo Ranheim er imidlertid bare seier godt nok. 1-1 borte mot Sandnes Ulf var ikke godt nok for KBK.

 

Slik spilles runde 8:

16.mai kl 18.00

Mjøndalen- Raufoss

FFK- KFUM

Moss-Åsane

Sogndal-Hødd

KBK-Ranheim

KIL-Skeid

Start- Sandnes Ulf

Bryne .Jerv

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 15.05.2023
Skrevet av: Tom Løkken/Anne Thoresen Foto: Marius Mykleset/design Kjersti Homb Jakobsen