Tap for gutta i toppkampen

Raufoss fikk dårlig betalt mot Alta, og tapte 1-2.

De første 45 minuttene i Finnmarkshallen ble underholdende! Begge lag er i toppen av 2. divisjon - henholdsvis to og fire før kampen - og har solide mannskap til disposisjon. Da forventer man underholdning for inngangspengene. Og det fikk de frammøtte i lørdagens kamp, selv om det til slutt ble jubel for hjemmelaget.

Raufoss, for anledningen i lilla trøyer, svarte bukser og gule strømper, startet definitivt best og skape tre store målsjanser i løpet av den første halvtimen. Deretter tok Alta over, og de fikk det som Raufoss ikke gjorde: Uttelling. 1-0-scoringen satt i Raufoss-målet etter 33 minutter.

Det skjedde da en Alta-ball kom inn fra vår høyreside, traff Kristian Lønstad Onsrud i beinet og gikk inn buret bak Ole Kristian Lauvli. En svært uheldig involvering, som gjorde at vertene gikk til pause med ledelse.

Lønstad Onsrud viste i andre omgang at han er en mann som retter opp sine feil. Bare to minutter etter pause, scoret han 1-1 - og vi var igjen på skuddhold for å sikre tre sterke bortepoeng.

Det ble en tett og jevn kamp totalt sett mellom Alta og Raufoss lørdag. Likevel hadde vi et spillemessig overtak på Alta både i store deler av første omgang, og i store deler av andreomgang. Derfor var det synd at gutta ikke fikk betalt for innsatsen.

Etter en godt gjennomført andreomgang, foreløpig uten flere mål enn det ene, var det Alta som fikk en ny scoring - til de grader mot spillets gang. Etter 75 minutter vant Christian Reginiussen en hodeduell i feltet, og Ole Kristian Lauvli var sjanseløs på den gode headingen. 2-1 til hjemmelaget i gult og blått.

Det siste kvarteret gjorde våre menn det de maktet for å få en ny utligning, men den kom dessverre ikke. Dermed ble det tap med 1-2 for Alta i år.

Tapet betyr også, med de andre resultatene lørdag, at Raufoss dyttes til en femteplass på tabellen. HamKam tar sommerferie på topp like foran Alta.

Kampfakta

Alta - Raufoss 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Kristian Lønstad Onsrud (selvmål 33), 1-1 Kristian Lønstad Onsrud (47), 2-1 Christian Reginiussen (75).

Laget: Ole Kristian Lauvli - Snorre Strand Nilsen, Eduardo Cruz (Papa Sow fra 83.), Marius Alm, Petter Senstad - Ryan Doghman, Nicolai Fosso Fremstad (Martin Pettersson Heiberg fra 72.), Håvard Nome, Kristian Lønstad Onsrud, Emile Dadjo - Anton Henningsson.

Gule kort: Øyvind Veseth Olsen for Alta, Anton Henningsson for Raufoss

Publisert: 01.07.2017, oppdatert: 28.02.2018
Skrevet av: Erik Børresen, Foto: Marius Mykleset