Status koronatrening

Vi har kjørt trygge og organiserte treninger for alle lag fra 11 år og oppover i Raufoss Fotball siden mandag før påske. Slik så det ut på fredagskvelden når U14 trente på Nammo Stadion. God planlegging og positive og ansvarlige foreldre har vært nøkkelen til at dette går så fint!

Selvsagt er det ikke det samme å trene fotball i disse dager, delt inn i grupper på fire eller fem med strengt smittevernsregime og tometers avstand. Men det går fint, og kreativiteten er stor. Foreldrene stiller som vakter, "hygieneteknikere" og hjelpetrenere, og sørger for at hjula går rundt. Våre barn og unge har også mestret denne nye treningshverdagen veldig godt, selv om de helt sikkert savner fotball med alt det som hører naturlig til. Det er lite susende sklitaklinger å se nå for tiden, for å si det slik.

Lagene bruker tida på alternative øvelser, og får i den situasjonen vi har anledning til å finslipe tekniske ferdigheter. Selv om utsiktene er usikre for ordinær fotball denne sesongen, er det viktig å holde barn og unge i gang og sammen gjøre det vi kan for å forhindre frafall. Ting kommer tilbake til normalen, men vi vet bare ikke helt når.

I tillegg har treningene også gitt etterlengtet sosial kontakt for både liten og stor på en trygg måte. Det er i slike tider vi virkelig ser verdien av å være en del av frivilligheten og hva vi får til sammen.

Etter påske har vi også fått på plass treningstider og organisert aktivitet for de minste fotballheltene våre. Rapportene så langt tilsier at knøttelagene også takler dette fint. Les om oppstarten for det HER

Styreleder Asgeir Sveen er imponert over frivilligheten i klubben og foreldregruppene, og er også takknemlig for at folk selv i vanskelige økonomiske tider for mange, betaler treningsavgifter. 

Det er flott å være leder og se at folk stiller opp både for hverandre og klubben når vi trenger det som mest.

— Asgeir Sveen, styreleder Raufoss Fotball

- Med nesten hele administrasjonen og flere trenere permittert er det bare å ta hatten av for frivilligheten i Raufoss Fotball, sier Asgeir til Raufossfotball.no.

I disse dager organiserer foreldregruppene rundt lagene med liv og lyst også for vårens vakreste eventyr, nemlig søppeldugnaden. Nok en gang skal vi renske grøftene i store deler av Vestoppland fram til 17. mai. Dette er et stort arbeid klubben nå har gjort med glans over mange år, og som gir oss gode inntekter. 

Vi ønsker dere alle en riktig god helg - og takk for innsatsen!

Annonse fra Obos-ligaen: