En forsmak på hvor jevnt det blir

En strålende avslutning sørget for at vi snudde 1-3 til seier 4-3 over Strømmen fredag kveld.

Kampen starter i ett høyt tempo fra begge lag uten store sjanser. Etter fem minutter får Strømmen corner. Vi handser i feltet og Strømmen går opp til 0-1 på den påfølgende straffen. Kampen fortsetter i et høyt temp med mye dueller og kjemping på midten. Ingen av lagene skaper noen store sjanser og det meste foregår mellom 16 meterne. Halve omgangen har gått da vi får ett frispark. Martin Heiberg klemmer til og ballen stryker krysset. Vi får nok en god sjanse før pause, men klarer heller ikke å sette den. Mot slutten av den første omgangen roper nesten hele hallen på straffe da Anton rives ned i feltet, men det blåses ikke og vi går til pause med ledelse til gjestene fra Strømmen.

Vi gjør ett bytte i pausa, Parfait inn og Ryan ut. Så går vi rett i strupen på Strømmen og etter 51 minutter får vi en etterlengtet utligning. Dabove krangler ballen i mål. Strømmen er farlig frampå noen minutter senere, men Lauvli redder mesterlig.

Neste store sjanse til oss er det Snorre Strand Nilsen som står bak. Etter drøye 60 minutter smeller han til. Dessverre går kanonkula over. Vi har nå ett lite overtak i oppgjøret, men etter 65 minutter kommer en Strømmen spiller fri i feltet og smeller ballen i nettaket. Gjestene tar da over litt av initiativet og legger på til 1-3 etter 70.

Med drøye kvarteret igjen av oppgjøret får Parfait en stor sjanse etter frispark, men dessverre ikke noe mål. Rett etterpå spilles Strand Nilsen gjennom og da kommer endelig reduseringen. 2-3 viser lystavla.

Det er ikke over før dommeren blåser for siste gang. Det har vi vist før og mot Strømmen viste vi det igjen. Men kun et lite minutt igjen på matchuret utligner Anton Henningsson til 3-3. Gjestenes keeper har ikke sjans på Antons avslutning etter et strålende forarbeid av Maigaard og Fløgum.

Fra 90 og ut skjer det mye. Først blir gjestene redusert til 10 mann. Så spilles Gard Simenstad nydelig gjennom. Han er iskald og setter sikkert inn 4-3 og seieren er ett faktum.

Alt i alt en «typisk» Obos-liga kamp med mye dueller, høyt tempo og mye kjemping. Vi gjør en sterk prestasjon, selv om mange har tunge bein, og snur 1-3 til 4-3 på kampens siste 20 minutter. Det viser at vi definitivt er på rett vei!!

Kampfakta: Raufoss Fotball - Strømmen IF 4-3 (0-1)

Scoringer: Dabove 52', Strand Nilsen 76', Henningsson 88' Simenstad 90'

Laget: Ole Kristian Lauvli, Stian Simenstad (Henrik Fløgum, 75.) Marius Alm (Edvard Race 62.), Solo Owusu, Snorre Strand Nilsen, Martin Heibarg, Mikkel Maigaard, Emile Dadjo (Simen Giæver 80.), Ryan Doghman (Parfait Bizoza 46.), Thierry Dabove (Gard Simenstad 70.), Anton Henningsson

Publisert: 22.02.2019
Skrevet av: Tore Nestaker / Foto: Marius Mykleset