En av mange lovende dommere

Ingen fotballkamper blir spilt uten dommeren. På mange måter kan du si at Jenny Hoel Lilleøren og de andre klubbdommerne er de viktigste på fotballbanen.

– Jeg ønsket å bli dommer fordi jeg synes det hørtes spennende ut å kunne være med å bestemme hvordan et spill skulle gå, og at jeg kunne ha kontroll.

Slik beskriver Jenny Hoel Lilleøren bakgrunnen for at hun valgte å bli dommer. I Raufoss Fotball er det mange slike. Hun legger også til en selvfølgelighet for unge.

– Det var også på grunn av at jeg kunne tjene mine egne penger. Det synes jeg var veldig gøy da jeg først begynte, sier hun.

PS! Under Norway Cups finalespill 3. august dømte Jenny 7-erfinale i J16-klassen.

Mye frihet

De som tar dommerkurs i Raufoss Fotball blir ikke overlatt til seg selv etterpå, men står relativt fritt til å velge hvor mange kamper de har anledning til å dømme. Derfor er det viktig for klubben å ha en stor base av dommere å velge mellom.

Miljøet blant dommerne er også svært godt, skal vi tro Hoel Lilleøren.

– Raufoss sitt dommer-miljø er et veldig greit sted å starte karrieren sin i, sier hun.

Klubben setter opp noen kamper for de ferske dommerne. Slik finner de ut om de trives i rollen.

– Du får god hjelp til å komme i gang, og deretter er det bare å rope ut om man vil dømme mer, sier hun.

– Helt greit å ikke bli proff

Per mai 2018 hadde Raufoss Fotball 57 klubbdommere, hvor den største andelen av de er nye i år. Snaut 20 av dem ble med fra fjorårets rekrutteringsrunde.

En ting er sikkert når man har et så stort antall dommere - alle blir ikke dommere profesjonelt som voksne. Det er heller ingen krise for Jenny Hoel Lilleøren om fotballdommer ikke er hennes karriere

– Jeg håper jo å bli så god som mulig, men om jeg ikke kommer så mye lenger enn der jeg er nå, så er det greit for meg. Jeg synes det er en fin hobby ved siden av andre ting man driver med. Man får trent, tjent litt ekstra penger og får nye bekjentskaper, sier hun fornøyd.

Denne saken er også å finne i vårt Raufoss Fotball Magasin. Ikke sett det? Spør oss på neste hjemmekamp!

Annonse fra Obos-ligaen: