Bortetap på Føyka

Vertslaget Asker beholdt alle tre poengene og scora tre mål i dagens oppgjør på Føyka. Vi ble liggende aldeles for lavt i første omgang, og lot Asker spille på seg den nødvendige selvtilliten de trengte.

Raufossgutta startet uvanlig lavt i møtet med Asker, som grep sjansen begjærlig til å trille ball og ta kontroll over banespillet. I dag gjorde de i tillegg det med stor presisjon, og våre gutter ble løpende etter. Tomasz Sokolowski satte det første Asker-målet etter corner på 13 minutter spilt. Første målsjans for vår del var det Ryan Doghman som hadde etter 26 minutter, men alene med keeper gikk avslutningen rett på Kenneth Udjus i Asker-målet. Minuttet senere avsluttet også Anton Henningsson rett på keeper.

Vi fortsatte med den lave formasjonen, mens Asker fortsatte å presse på. 2-0 kom etter halvtimen ved Mehnert. Fredrik Greve Monsen fikk en smell over øyet noen minutter senere, og måtte forlate banen. Vi spilte med 10 mann noen minutter, og Asker la på til 3-0 ved Demba før Steffen Hjelmtvedt tok over på backplass.

Trenerteamet la om presset i andre omgang, vi fikk opp tempoet, Nico Fremstad erstattet Martin Heiberg og vi kom mye mer med i kampen. Oskar Løken debuterte i gult og svart da han kom inn for Emile Dadjo etter 56 minutter. Oskar viste hva slags potensiale han har, både når det gjelder posisjonering og skuddferdigheter. Det skal bli spennende å følge han videre. Det var i det hele tatt mer trøkk og vilje i gutta i andre omgang, og endel flere målsjanser - selv om det fremdeles lugget fælt i maskineriet.

Det er i grunnen bare å riste av seg denne kampen og se framover. Nye kamper - nye muligheter!

Kampfakta: Asker - Raufoss Fotball 3-0 (3-0)

Laget: Ole Kristian Lauvli, Marius Alm, Petter Senstad, Snorre Strand Nilsen, Fredrik Greve Monsen (Steffen Hjelmtvedt 39.), Håvard Nome, Martin Heiberg (Nico Fremstad 46.), Kristian Lønstad Onsrud, Emile Dadjo (Oskar Løken 56.), Ryan Doghman, Anton Henningsson

Som en kuriositet kan vi nevne at det ikke ble delt ut noen gule kort i kampen.

Publisert: 05.08.2017, oppdatert: 28.02.2018