Yngstemann storkoser seg i Antalya

Litt skole, litt ferie og mye fotball. Torjus Engebakken er bare 16 år, men er allikevel en av A-lagsgutta i Tyrkia.

Annonse:

Han debuterte for vårt 3. divisjonslag som 14-åring, har spilt U16 og U19 kamper og blir ikke myndig før om et og et halvt år.

-Dette er dritgøy. Jeg var aldri i tvil om jeg skulle si ja når muligheten dukket opp. En slik mulighet må en bare ta vare på, forteller Torjus Engebakken. Den første uka var det vinterferie hjemme. Under uke to av treningsleiren må han følge undervisningen på Gjøvik Videregående via Teams. Han begynte på videregående i fjor høst og skal følge et fireårig løp - som flere andre i klubben har gjort før han.

-Det er godt å få muligheten til å kombinere skole og fotball over fire år. Jeg har alltid noen fag jeg må jobbe med når vi er på turer.

Torjus og Joachim.jpg
Det å være yngst medfører en del plikter. Blant annet drikkeflasker som skal med på treningsøktene er det de yngste - eller «Young Boys» som de kalles - som har ansvaret for. Her bærer Torjus (t.v) vann sammen med Joachim Lundhagebakken (19).

 

Holder seg på rett side av Mjøsa

Torjus skulle egentlig flytte til Hamar og begynne på Wang. Etter en samtale med Fredrik Greve Monsen ble konklusjonen at han får det samme gode tilbudet på vår side av Mjøsa. I tillegg kan han bo hjemme. Eller som han sier selv: Bli bortskjemt hjemme med maten servert…

Trener Jørgen Wålemark var aldri i tvil om at 16- åringen skulle få være med:

-På de treningene han har vært med oss i januar og februar har han vært veldig bra. En ser at han lærer seg noe på hver trening sammen med a-lags gutta, sa Raufoss-treneren.

-Kan det bli for tøft for han?

- Nei det tror jeg ikke. Hvis han blir taklet så lærer at noe av det, og er enda mer forberedt neste gang han havner i en duell, sa hovedtrener Wålemark til Raufossfotball.no etter at tirsdagens treningsøkt var avsluttet. 

Annonse fra Obos-ligaen: