Vil utvikle egne spillere til førstelaget

Det har skjedd mye på trenersiden i Raufoss Fotball før årets sesong. Alexander Bøhleng Bakken (24) skal være hovedtrener for G16 og assistent på U21. – Målet er å få så mange som mulig fra G 16 opp til U21, og gjerne videre til førstelaget, sier Bakken.

Annonse:

Alexander har en fersk bachelor i Sports Management fra høgskolen i Molde, og holder for tiden på med et masterstudie i idrettsvitenskap. Samtidig med studier har han også de siste to årene vært hovedtrener for SK Træff G19, noe som førte til to kretsmesterskap i Nordmøre og Romsdal fotballkrets, som han naturlig nok er veldig stolt av. I 2022-sesongen var han også assistenttrener for A-laget til SK Træff i Post Nord-ligaen og hovedansvarlig for andrelaget i 4. divisjon. Han er klar på at jobben i Raufoss Fotball er et steg opp.

– Det er et knepp opp på det sportslige og mange knepp opp på det administrative. Jeg har gått opp et steg klubbmessig. Her er det en stor grad av profesjonalitet og jeg kommer til å lære mye i den nye jobben min. Dette blir min første ordentlige jobb i en fotballklubb og det skal jeg bruke for alt det er verd, sier Bakken.

GOD MOTTAKELSE

Han er født og oppvokst på Harestua, og har selv spilt fotball for Harestua og Gran før han flyttet til Molde for studier.

– Jeg spilte et knippe kamper for Gran i fjerde divisjon. Det var veldig moro, men jeg har enda større glede av å påvirke grupper fra trenersiden, forteller han.

– Hvordan har du blitt mottatt her i klubben?

– Det har vært en fantastisk mottakelse og jeg føler meg hjemme allerede. Både de som jobber i klubben og foreldrene til gutta har tatt godt imot meg. Jeg vil også nevne Fredrik som er en veldig god sjef og som skaper et veldig godt miljø, sier Bakken.

alexander1.jpg
God både med og på hodet! (Foto: Sjur Anda)

AKADEMIANSVAR

I tillegg til trenerjobben vil Alexander også ha et administrativt ansvar som kontaktpunktet for spesielt trenere og lagledere med spillere fra 6 til 14 år.

– Vi får inn Tommy Hansen som skal være utviklingsansvarlig. Klubben skal akademi-klassifiseres. Det innebærer at alt skal inn i et system, der målet er at vi skal produsere flere spillere til førstelaget. Det er jeg veldig spent på og gleder meg til å være en del av, sier Alexander.

– Hvordan vil spillerne merke at du har tatt over ansvaret på G16?

– Jeg er veldig tydelig og konkret i måten jeg jobber på feltet. Det er viktig at vi som klubb jobber etter de samme prinsippene så jeg kommer til følge mye av måten Jørgen Wålemark gjør ting på, selv om jeg selvfølgelig må tilpasse det ut fra mine spillere, sier Bakken.

Annonse fra Obos-ligaen: