bluss mot sogndal

VIF : Guds gave til OBOS-ligaen

Om man liker det eller ikke – Vålerengas nedrykk fra eliteserien i 2023 var rett og slett Guds gave til OBOS-ligaen. Oslos stolthet skaper en eventyrlig blest om en liga som ellers ville vært preget av hardtarbeidende lag, god organisering og jevne matcher. Med Vålerenga på plass er OBOS-ligaen på alles lepper.

Annonse:

Det følger fest og moro med «Enga».  Nå er det femten andre lag som kan se fram til hjemmematchen mot VIF. Nå snakker man om publikumsrekorder og Davids kamp mot Goliat. For det er ikke noen enkel oppgave for Vålerenga og reise rundt som storfavoritt  hver eneste helg. Allerede i åpningsmatchen mot Sogndal fikk trener Geir Bakke en pekepinn på hva som VIF kan forvente seg framover. Sjokk nr. 1 kom hjemme på Intility mot Tore Andre Flos talentfulle mannskap. 1-1 og poengdeling.

Klanen – størst og best

Det fikk naturligvis snaue 10 000 tilskuere - med Norges beste og mest fargerike supporter-gjeng, Klanen til å fortvile. Vålerenga har en tilhengerskare ingen kan vise maken til i norsk fotball. 1000 billetter gikk unna som varmt hvetebrød foran morgendagens match mot «Bønda på Toten». Nammo stadion er utsolgt foran lørdagens møte med VIF. Det er historisk på Raufoss og på Nammo stadion. Det tilsier ny publikumsrekord - med snaue 3300.

Det er grunn til å merke seg at VIF's neste kamp på bortebane - mot Lyn  på landslagsarenaen allerede er utsolgt. Det er solgt 24 600 billetter pr. dato. Var det noen som snakket om at OBOS-ligaen er grå og kjedelig? Det er ny rekord for liga to i Norge. Den forrige hadde Brann i byderbyet mot Nest Sotra tilbake i 2015 med 17 284 tilskuere på 16.mai.

Raufoss Fotball har kjempet med Kong Vinter gjennom de siste ukene. Alt er imidlertid klappet og klart til en fest dag lørdag i vinterlige omgivelser. Det har over 200 frivillige fra klubben besørget. Selv ikke det siste snøfallet på 25-30 cm natt til fredag kunne stoppe Raufoss Fotball. Banen ble ryddet for snø og samtlige tribuneplasser rensket for snøen. Ingen ting kan stoppe de gule og svarte.

Man har til og med måket vekk snø slik at ekstratribuner er på plass. Det skal være en litt kjølig mottakelse når Klanen kommer - men ute på banen og på tribunene forventer vi høy temperatur lørdag ettermiddag.

andreas vålerenga.jpg

Ingen nevneverdig respekt

Klanens talsmann, Sebastian Hytten sier til OA at det er første gangen han stopper i Raufoss - ellers bruker man å kjøre rett forbi! Om Hytten er totalt historieløs eller bare lider av dårlig hukommelse vites ikke. Historien viser imidlertid at det alltid har vært vanskelig for Vålerenga å få med seg noe fra sine besøk på Raufoss.

Vi tror ikke at Jamal Haruna og hans kamerater i Raufoss-forsvaret akter å gi noe fra seg uten kamp. Jørgen Wålemarks tropp er den samme som mot Mjøndalen, etter en heller kjedelig 1.omgang, tok vi fullstendig over og burde tatt med oss tre poeng hjem fra Consto.

Vi tror ikke Geir Bakkes stjernespekkede mannskap er like seierssikre som Klanens talsmann.

Så til våre gutter: La oss gjøre det hett som bare pokker for VIF lørdag ettermiddag. Turen over Lygna – tilbake til hovedstaden kan bli tung nok. Det skal ikke være noe «Gøy på landet» for storfavorittene fra Oslo.

OBOS Fanzone+ og OBOS Miniligaen

I Raufoss Industripark Arena (Storhallen) avvikles Fanzone+ og OBOS Miniligaen med over 40 lag fra kl. 13.00 - ta med hele familien på gratis fotballmoro før match!

fanzone.jpg
Gratis fotballturnering for de minste - og fotballmoro for barn, ungdom og familier.

Slik spilles runden:

Sogndal - Mjøndalen

Stabæk - Bryne

Start - Aalesund

Levanger - Moss

Ranheim - Sandnes Ulf

Raufoss - Vålerenga

Lyn - KIL

Egersund – Åsane

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: