Videre i cup'n etter seier mot Grorud

Det ble litt cupdramatikk på Grorud stadion i kveld - vi ledet 1-0 fram til 89. spilleminutt, da utlignet hjemmelaget. Filip Brattbakk reddet dagen med sin 2-1 scoring flere minutter inn i overtiden!

Cup er cup, og vi har sett i løpet av kvelden at vi har fått mange såkalte cup-bomber. Det ble det gudskjelov ikke på Grorud.

Gutta hadde god kontroll det meste av kampen, uten at vi skaper all verden av sjanser. Etter 23 minutter spilt snapper debutant fra start på A-laget,Torjus Engebakken opp et utspill ved 16-meteren. Den uredde unggutten får lagt ballen ned til Andreas Østerud som elegant og kompromissløst setter ballen i mål bak Grorud-keeperen.

Grorudbanen er nok ganske mye tørrere enn det vi er vant til, og det går utover pasningskvaliteten inn mot mål. Vi går til pause med 1-0 ledelse.

Over i andre omgang gjør begge lag flere bytter, men styrkeforholdet endrer seg ikke vesentlig. Kampen ser ut til å ebbe ut med 1-0 seier, men på tampen av full tid slipper vi Grorud litt for lett til på en overgang, og ballen bankes i mål.

Et minutt eller to der så vi litt svart på det, men Gard Simenstad drar seg fri på høyrekanten, er råsterk og kommer seg ned til dødlinja og får lagt hardt inn i feltet. Der står målsnik Filip Brattbakk som sender avgårde et lurt skudd som går i bakken og inn i kassa!

"Vi står han av" i sluttminuttene, som det heter - og er videre til 3. runde som trekkes senere i kveld! Runden skal spilles allerede førstkommende onsdag.

Kampfakta: Grorud Fotball - Raufoss Fotball 1-2 (0-1)

Scoringer: Østerud 23', Grorud 89', Brattbakk 90+

Laget: Ole Kristian Lauvli, Nicolai Fremstad (Jamal Haruna 78.), Erik Frøysa, Arnar Gudjonsson, Torjus Engebakken (Gard Simenstad 63.), Jakob Nyland (Loris Mettler 63.), Håkon Hammer, Adrian Teigen, Filip Brattbakk, Magnus Fagernes (Andreas Helmersen 63.), Andreas Østerud (Kodjo Somesi 90.)

Publisert: 01.06.2023
Skrevet av: Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset (arkivfoto)