- Vi bygger lag

Trener Christian Johnsen legger stein på stein, et nesten helt nytt Raufosslag skal bygges. Det trenes hardt og tøft i Raufoss Storhall om dagen, med stoppeklokke, mannekenger, kjegler og hatter i birollene.

Annonse:

 

Femte sesongen med Johnsen - og god kontinuitet rundt laget

Christian har i tillegg til mange nye spillere, også ny assistentrener i Kristoffer Lie og ny spillerutvikler i Jarl Andrê Storbæk. Christian Johnsen forbereder sin femte sesong som Raufosstrener. Kontinuiteten i trenerteamet forøvrig ivaretas gjennom medtrener Kai Erik Moen og keepertrener Lars Otto Sevaldrud, i støtteapparatet finner vi lagleder Fredrik Greve Monsen og materialgutta Finn Engen, Henrik Sandlie Hansen og Tommy Fyhn som alle har vært viktige brikker rundt laget gjennom lang, lang tid. Terje Solbakken bidrar også inn her når han har mulighet.

Mye er nytt på spillerfronten, men det ligger gode strukturer og god kompetanse i bunnen her på Raufoss og i kulturen. Vi er som Raufossindustrien, vi er gode på omstilling og verdsetter hardt arbeid.

Trener tøft med fokus på lagbygging

- Akkurat nå så er fokus på å trene mye og med høy kvalitet i det vi gjør. Den fysiske treningen har prioritet, der vi også kjører tøffe økter på Totenbadet. Disse er viktige med tanke på å utvikle fysikken til mange spillere.

- Vi ønsker spillere med trøkk i seg, sier Christian til Raufossfotball.no

Ellers så jobbes det mye med offensiv struktur og spillestils- prinsipper, det vil si inn i mot 4- 3- 3, der Johnsen & Co ønsker spillere som er fremoverettet i stilen og gjennombruddshissige.

Troppen teller 20 mann - 10 er nye i klubben 

- Vi blir flere og flere spillere og det har vært viktig å hjelpe de med å få leiligheter og bli kjent, der er Lagleder Fredrik Greve Monsen veldig flink – både til å møte de, følge de opp og ta seg av de, sammen med andre gode hjelpere i klubben.

Per 3. mars er det 20 spillere i troppen, Emile Dadjo, Gard Simenstad og Andreas Helmersen er ute med skader en stund til, selv om alle er i trening. Danske Mathias Nygaard venter fremdeles på å få komme inn i Norge og på jobb. Det vil nok også komme et par spillere til. Pandemien gjør ting litt uvisse nå, og vi vet ikke når vi kan spille treningskamper, eller når serien kan starte opp.

Vi jobber på de nærmeste ukene og håper vi snart lander en fulltallig tropp og at kampene og datoer settes – slik at vi kan skru inn siktet.

— Christian Johnsen, trener

Det sosiale aspektet 

- Vi er i gang med fire felles måltider i uka, der Sverre Nordsveen er kjøkkensjef, med hjelp fra andre frivillige. Det lages skikkelig sunn idrettskost som i tillegg smaker veldig godt. Her får guttene også tid til å være sammen og prate utover det å bare trene. Det er en viktig bit, her er det mange relasjoner som skal på plass, sier Christian.

- I disse tider med sosial nedstengning er det veldig viktig at guttene får tid sammen til bare å være sammen. På torsdag er det Raufossmesterskapet i biljard, og det gleder vi oss til, avslutter han.

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 03.03.2021
Skrevet av: Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset