Trener Wålemarks ønske før sesongstart: - Flere mål og færre baklengs

Jørgen Wålemark er forberedt på en tøff match borte mot Hødd når Raufoss serieåpner 2. påskedag. – Vi skal gjøre alt for å ta tre poeng, fastslår Raufoss-treneren.

Annonse:

Med seier 2-1 hjemme i generalprøven mot Brattvåg sist søndag, gjenstår bare de siste forberedelser gjennom påsken før alvoret starter i Ulsteinvik mandag.

Trener Wålemark føler Raufoss er godt forberedt til det han tror blir en tøff kamp på Høddvoll.

- Jeg forventer mye folk – forhåpentligvis noen fra Raufoss også – og en match med mange nærkamper og tette dueller. De første kampene blir ofte sånn, så vi vet hva det handler om, forsikrer han.

 

Solid oppkjøring

Siden starten av januar føler han laget har blitt bedre uke for uke.

- Det har også vært målet. Spillemessig har vi hevet oss for hver uke, vi har skapt mange sjanser og scoret mange mål.

10 dager på treningssamling i Tyrkia ga også godt utbytte, ifølge Wålemark

- Foruten selve treningsutbyttet, var samlinga i Tyrkia bra for de nye spillerne vi har fått. Det samme med de vi har fått tilbake etter langtidsskader som Andreas Helmersen og Sivert Westerlund, som begge mistet det meste av høstsesongen i fjor.

Eneste skår i gleden nå rett før seriestart er Markus Johnsgårds skade i generalprøven mot Brattvåg.

Foreløpig er det for tidlig å si hvor langvarig det blir, men vi håper han er tilbake «snabbt», sier Raufoss-treneren ei snau uke før seriestarten.

 

Avgjøres på «planen»

Som vanlig har enkelte, såkalte eksperter spådd Raufoss nord og ned i årets OBOS-liga. Det bekymret ikke trener Wålemark.

- Det er på «planen» det avgjøres. Vårt mål er å bli bedre og bedre utover i sesongen. Jeg har i hvert fall tro på at vi er et lag som kan slå alle og gjøre en riktig bra sesong.

- Hva slags fotball håper du alle Raufoss-supportere skal få se denne sesongen?

- For det første har vi jobbet mye offensivt for å score flere mål enn i fjor. Dernest må vi holde nullen oftere enn i fjor. I så måte må alle bidra for å skape en trygg og god defensiv grunnmur. Også jobber vi hele tiden med utvikling. Det er vårt fokus.

Og Raufoss-treneren er fornøyd med det han har sett før sesongstarten.

- Jeg synes vi har en fantastisk stemning i laget nå. Og en god treningskultur, selvfølgelig.

Jørgen sak før seriestart 2.jpg
Jørgen Wålemark er optimistisk før seriestarten borte mot Hødd 2. påskedag. – Målet er å bli bedre for hver uke utover i sesongen, sier Raufoss-treneren.

 

Inspirert av Union Berlin

Som guttunge hjemme i Ljungskile på 1980-tallet var det Ipswich Town som var favorittlaget til Jørgen Wålemark. I dag har han ingen spesiell favorittklubb.

- Men jeg følger litt med Union Berlin og ser hvor bra de gjør det med mye mindre ressurser enn mange av de andre lagene i Bundesliga. Litt det samme med Brentford i Premier League også. Det er litt fascinerende å se at det er mulig å hevde seg mot lag med mye større ressurser, påpeker Jørgen Wålemark.

Og nettopp det har Raufoss vist er mulig gjennom flere tiår. Akkurat som Ljungskile som i løpet av sju sesongen rykket opp fra 5. divisjon til Allsvenskan – et aldri så lite eventyr som Jørgen Wålemark var en del av.

Og det er jo lov å drømme om nye eventyr med Raufoss Fotball også …

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 03.04.2023
Skrevet av: Tommy Gullord/Foto: Marius Mykleset