To sjokkåpninger ga tap mot Ull/Kisa

Raufoss kjempet tappert, men klarte ikke å komme seg gjennom det solide forsvaret til Ull/Kisa.

Raufoss – Ull/Kisa 0-2 (0-1)

Gjestene fra Jessheim åpnet friskt, som de ofte gjør, til en forandring for Raufoss som ofte gjør det samme. Den sterke åpningen ga resultat allerede fire minutter ut i kampen, da Ull/Kisa gikk opp i ledelsen til 0-1.

Fem minutter senere hadde Andreas Helmersen tidenes sjanse til å utlikne raskt for Raufoss, da Mame Ndiaye sendte ham en ball mens førstnevnte var like foran målet til Ull/Kisa. Dessverre var motstanderkeeperen også med på notene og fikk reddet skuddet fra å gå i nettet.

Inn mot halvspilt omgang kom Raufoss seg mer med i kampen, etter åpningen som gjestene stort sett hadde styringen på. Etter dette var det få sjanser og mye stopp i spillet, så ingen av lagene fikk noe særlig driv på spillet sitt.

I sluttminuttene av førsteomgangen var Ull/Kisa farlig nære å doble ledelsen. Ballen var til og med en liten tur innom nettet, men den hadde allerede vært over linja i forkant av skuddet som traff mål. Som vanlig var Ole Kristian Lauvli også framme med noen nydelige redninger, som sørget for at det kun ble med skrekken inn mot pause – og kun stillingen 0-1.

Ikke mange sekundene etter andreomgangen var blåst i gang gikk Ull/Kisa rett i strupen på Raufoss-guttene. Gjestenes Ole Sebastian Sundgot fikk løpt nærmest uforstyrret hele veien mot Lauvli, og sjokkåpnet omgangen ved å sørge for at stillingen nå sto 0-2.

Raufoss svarte godt på sjokkåpningen, og det var mye spill på Ull/Kisas banehalvdel. Flere sjanser og cornere kunne fort blitt veldig farlige, men samtidig sto gjestenes forsvar godt imot presset fra de gulkledte.

I 68. minutt hadde Markus Karlsbakk et stolpeskudd som kun var uflaks unna å gå inn i mål. Raufoss hadde virkelig hatt godt av et mål og redusering, og det hadde ikke vært ufortjent etter kjempingen i andreomgangen.

De gulkledte presset og presset, uten at Ull/Kisa ble noe stresset av det. I likhet med tidligere i omgangen hadde Raufoss mange muligheter, men det hele stoppet i forsvaret til motstanderne. Samtidig var også Ull/Kisa fryktelig effektive når de fikk snappet ballen til en kontring, så de få sjansene de kom til var til gjengjeld ikke ufarlige.

Minuttene tikket imot for Raufoss, og det sto stadig 0-2 på tavla da kampen nærmet seg sluttspilt. Resultatet sto seg helt fram til dommeren blåste av.

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Jakob Nyland Ørsahl, Edvard Race (Amund Møllerhagen, 34. – Mikkel Frankoch, 52.), Marius Alm, Herman Kleppa – Markus Karlsbakk, Emile Dadjo, Teodor Haltvik (Sander Werni, 63.) – Markus Aanesland, Mame Ndiaye, Andreas Helmersen

Publisert: 22.08.2021
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset