Tap mot Start på Nammo

Til tross for en god andreomgang, klarte ikke Raufoss å hente opp ledelsen Start fikk før pause.

Raufoss – Start 1-3 (0-2)

De første ti minuttene av kampen gikk forbi uten at noen av lagene utpekte seg noe særlig, verken den ene eller andre veien. Men etter dette var det Start som tok over kampen. De lot knapt Raufoss slippe til ballen, og presset noe voldsomt.

20 minutter inn i kampen satt det første målet, signert Start med Jon-Helge Tveita. Etter corner lurte han ballen inn bak Ole Kristian Lauvli.

Etter målet gikk det mange og lange minutter hvor Start dominerte spillet, og hadde både to og tre store sjanser til å øke ledelsen. Super-Lauvli måtte diske opp med flere av sine berømte redninger, og det var mye av grunnen til at sørlendingene ikke ledet mer.

Det holdt helt fram til det 41. spilleminuttet, da Start doblet ledelsen – igjen etter en corner. Da sto det 0-2, og Raufoss hadde ennå ikke kommet ordentlig til på gjestenes banehalvdel.

Raufoss kom mye sterkere tilbake etter pausen. Nå var de langt over på Starts banehalvdel, men den siste finishen manglet. I 56. minutt satt imidlertid også finishen, da Sivert Westerlund ladet kanonen. Skuddet endret retning da det gikk via Markus Karlsbakk, slik at ballen gikk rett i mål. Opphentingen var startet, og stillingen sto 1-2.

Snaue ti minutter etter målet, i 65. minutt, hadde Enoch Banza en herlig mulighet til å utlikne, med et skudd som gikk like over mål. I de påfølgende minuttene kom også tidligere målscorer Westerlund og Markus Aanesland med verdige forsøk på å utlikne.

Etter lang tid med godt driv, fikk Raufoss en real kalddusj i fleisen da Start økte ledelsen bare fem minutter før slutt. En glipp hos Westerlund gjorde at Start-spiller Eman Markovic fikk gå nærmest alene mot Lauvli, og fikk satt ballen i nettet bak keeperen vår. 1-3 sto det på tavla med kun fem minutter og tilleggstid igjen å spille.

Fire minutter ble lagt til i kampen, og Start gjorde det de kunne for at Raufoss ikke skulle få tak i ballen. Minuttene og sekundene tikket fort, og til tross for en god corner hvor Andreas Helmersen headet ballen like over mål, fikk ikke Raufoss redusert noe mer før dommeren blåste av. Dermed endte kampen 1-3.

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Sivert Westerlund, Akinshola Akinyemi, Nicolai Fremstad, Herman Haugen – Markus Johnsgård (Jakob Nyland Ørsahl, 88.), Håkon Hammer, Markus Karlsbakk – Markus Aanesland (Teodor Haltvik, 73.), Andreas Helmersen, Enoch Banza (Emile Dadjo, 78.)

• Gule kort: Akinshola Akinyemi (56.)

Publisert: 29.09.2021
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset