Tap mot serielederen i Bergen

Det var lenge jevnt og stillingskrig på Brann stadion. Raufoss forsvarte seg godt, men så løsnet det for hjemmelaget og kampen ble avgjort på få minutter.

I solen i Bergen åpnet kampen mye som forventet: Brann gikk fort høyt opp i press. Det var likevel ikke noen nevneverdige sjanser, for Raufoss-forsvaret holdt fint unna. Ti minutter inn i kampen fikk Raufoss brutt opp presset og snudd litt mot spill på bergensernes banehalvdel også.

Kampens første ordentlige farlighet kom ikke før et kvarter hadde gått. Det var Branns Mathias Rasmussen som like foran målet til Ole Kristian Lauvli ladet til et skudd, men skuddet gikk en helt annen vei enn mot nettet til Lauvli.

Raufoss viste solid forsvarsvilje, deriblant var Emile Dadjo frampå med flere fine klareringer. I 26. minutt klarte imidlertid ikke Raufoss å holde unna lenger, da Branns Fredrik Pallesen Knudsen satte ballen i mål for hjemmelaget til stillingen 1-0.

Etter målet stilnet det fra begge kanter, men de gulkledte var ikke helt ufarlige da det var ti minutter igjen av førsteomgang. På en nydelig slått corner fra Markus Karlsbakk, var Nicolai Fremstad kun centimeter unna å sette inn en utlikning. Så, noen sekunder inn i overtidsminuttet, fikk Raufoss frispark litt utenfor boksen til Brann. Ballen gikk fram og tilbake foran hjemmelagets mål, men var ikke i nærheten av å gå bak keeper. Dermed gikk lagene til pause med stillingen 1-0.

I de første snaue ti minuttene av andreomgangen var det stillingskrig mellom lagene. Helt fram til 53. minutt, hvor ballen for andre gang i kampen havnet i målet bak Lauvli. Denne gangen ble det annullert etter at det i sekundene før ble blåst av for Raufoss-frispark.

Kanskje var det varmen som tok lagene, for i de neste 20 minuttene var det lite som skjedde fra noen av dem. Det var veldig jevnt, og Brann viste ingen tegn til det suverene spillet vi har sett av dem tidligere i sesongen. Samtidig viste Raufoss ingen tegn til å kunne utlikne kampen.

I 80. minutt, på nok en corner, økte derimot hjemmelaget ledelsen. Ballen gikk fra hjørnet og tvers gjennom feltet, til Aune Heggebø som satte inn 2-0. Lauvli var sjanseløs i motsatt hjørne av målet, og med omtrent alle spillerne som var på banen foran seg.

Kun fem minutter senere kom samme målscorer helt umarkert foran mål og prikket inn nok et mål for Brann. Med det sto stillingen 3-0, og luften virket å ha gått litt ut av våre gulkledte gutter.

Stillingen sto ut kampen, som derfor endte 3-0. Det ble heldigvis ikke like stort tap som da bergenserne gjestet Nammo stadion, og de gulkledte kan ta med seg et solid forsvarsspill fra kampen.