Tap i varmen hjemme mot Grorud

Raufoss kjempet tappert i andreomgangen, men et nytt målkalas endte med tap mot Grorud.

Raufoss – Grorud 2-4 (0-2)

Det sto likt mellom lagene på tabellen før lørdagens møte på Nammo stadion. Raufoss åpnet kampen, og tok sin vanlige offensive start. Men det var Grorud som heller fikk en start som skulle skremme Raufoss, da de allerede i kampens fjerde minutt gikk opp i ledelsen! Det virket som om forsvaret rett og slett ikke var forbered på å få et angrep mot seg så tidlig.

Men Raufoss lot seg absolutt ikke skremme. Allerede i 9. spilleminutt kunne de gulkledte ha utliknet. På en corner havnet ballen på hodet til Edvard Race, som stanget ballen inn i stanga. Så nære!

Etter dette så det ut til at Raufoss skulle ta litt kontroll over kampen, men det varte ikke mange minuttene før Grorud var oppe og truet på nytt. I 14. minutt, etter en corner og noen forsøk fra bortelaget, kom de til slutt til et skudd som Ole Kristian Lauvli var lynrask til å ta. Han avverget et farlig Grorud-angrep, som fort kunne blitt til noe mer enn bare det.

Varmen som lå over Nammo stadion så ut til å påvirke de gulkledte mer enn spillerne fra Oslo. De fikk ikke til så mye, og det de prøvde på ble snappet raskt opp av motstanderne. Det ble til en stillingskrig mellom lagene, hvor det stadig så ut til at Grorud fikk utrettet mest. Det betalte seg i 27. minutt da kampens første målscorer, Oscar Aga, doblet ledelsen til Grorud ved å sette et mål til. 0-2 sto det på tavla.

Det skulle gå helt til 39. minutt før Raufoss var inne på noe farlig igjen, da Race igjen på corner prøve å sikte seg inn på mål. Denne gangen prøvde han seg på et brassespark, men Grorud avverget også dette forsøket.

Minuttene tikket mot pause, og selv om de gulkledte hadde hatt godt av å få med seg en redusering inn i garderoben, var det lite som tydet på at de fikk til det. Da dommeren blåste av sto det fortsatt 0-2.

Andreomgangen startet rolig, og det var ingen av lagene som markerte seg noe spesielt fra start. I 51. minutt fikk Raufoss omgangens første store sjanse, med et nydelig høyt innlegg fra Herman Kleppa – men det gikk dessverre forbi alle panner.

I 59. minutt kom Andreas Helmersen med et skuddforsøk, som ikke resulterte i annet enn corner. Det var fortsatt ganske jevnt mellom lagene, men tydelig at Raufoss våknet litt til liv etter pausen.

Det var dermed veldig mot kampgangen da Grorud i 66. minutt fikk straffespark. Super-Lauvli reddet, men på returen satte gjestenes Sondre Osestad det tredje målet for bortelaget. Bare minutter senere, i 72. minutt, var målscorer Osestad på gang igjen og leverte et kanonskudd som gikk rett i mål bak Lauvli. Dermed var ledelsen til Grorud doblet i løpet av få minutter, og stillingen sto 0-4.

Men så våknet Raufoss for alvor, og temperaturen var høyere på banen enn i lufta. I 80. minutt, på et frispark like utenfor boksen til Grorud, puttet Kleppa ballen nydelig forbi samtlige spillere i den massive muren – g også forbi en utspilt Grorud-keeper. Det smakte deilig med et mål for Raufoss, til 1-4.

Etter dette kom sjansene som perler på en snor for Raufoss. Det var virkelig nære på flere ganger, og en ball gikk til og med i nettet – men ble avblåst for offside. Det gikk helt til det 88. minutt før Mame Ndiaye fikk headet inn enda en redusering for Raufoss, til stillingen 2-4.

To minutter inn i overtiden satt ballen i nettet igjen, men nok en gang til offside. Giret Raufoss satte på i sluttminuttene kunne ha ført til at de satt igjen med i hvert fall ett poeng fra kampen, og det ville vært fortjent etter andreomgangen, men de rakk ikke å få nok baller i nettet, uten at det var offside, før dommeren blåste av kampen. 2-4 ble det til slutt.

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Edvard Race, Sivert Westerlund, Marius Alm, Marius Kleppa – Teodor Haltvik (Andreas Helmersen, 52.), Even Bydal, Markus Karlsbakk (Mathias Nygaard, 64.) – Markus Aanesland (Bile-Enoch Banza, 64.), Mame Ndiaye, Tobias Hestad (Sander Werni, 45.)

• Kort: Mathias Nygaard, 67., Fredrik Greve Monsen, 84. x2 (rødt), Christian Johnsen, 87.

Publisert: 29.05.2021
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset