Tap i toppkampen for Gatelaget

7. runde i Østlandsligaen sto for tur og Morten Fevang sitt Odd-lag hadde tatt den lange vegen fra Skien på morgenkvisten sammen med 10 spillere og to ledere.

Begge lag hadde vunnet de seks første kampene og sto med full pott før dagens oppgjør.

Det er første gangen vi spiller mot Odd, men gutta har fulgt med i timen og visste at våre motstandere som vant Østlandserien i 2022 også i år vil være helt der oppe. Forrige runde slo de også til da ubeseirede Stabæk 8-4 på bortebane.

I garderoben var det stillere og en mer nervøs stemning enn vanlig. Dette tok jeg som et godt tegn og at spillerne var fokuserte og konsentrert. Trener Karlsen la taktikken for kampen og gutta virket heltente. Kampen startet med at lagene følte litt på hverandre. Odd hadde mange gode ballspillere og uten at dette var taktikken, ble vi veldig lave.

Odd har et par gode muligheter i starten, men en god Øyvind i målet stopper alt. Vi skaper lite, men får en heldig scoring rett fra corner som Espen smeller inn i feltet.

Øyvind, vår målvakt får seg en smell i nesa midt i omgangen, men Gerard kommer inn og holder nullen frem til pause. En jevn omgang med lite sjanser bortsett fra rett før pause hvor Odd trykker ordentlig på.

I 2. omg. åpner det seg mere opp. Vi har brukt mye krefter første 30 og Odd utligner fortjent tidlig i omgangen. Litt senere får Kennth F masse rom og fosser rett igjennom og setter 2-1. Midt i omgangen blir det 2-2 når Odd får nikket en corner i mål. Det bølger mere frem og tilbake nå og begge lag skaper mere. Nå er det slik i fotball at ferdigheten "å score mål" er viktig. Odd lager 2-3 og 2-4 i en periode vi også har store sjanser. Øyvind kommer inn igjen i målet siste 10 min og gjør mange gode redninger.

Det siste som skjer i kampen, er at Odd lager 2-5 når vi gambler med masse spillere i angrep. Totalt sett en godkjent kamp av oss mot et veldig bra fotball-lag. Vi takker spesielt Odd sin spiller nr. 10 som var raskt på plass for å hjelpe vår målvakt etter han fikk en trøkk i nesa. Fair Play på høyt nivå!

Etter kamp hadde som vanlig Nina & Co varm mat klar til begge lag. Og vi avsluttet dagen med hyggelig samvær sammen med spillere og ledere fra Odd.

Nå er det spillefri for Gatelaget for sommeren, men vi reiser til Bergen på nasjonal Gatelagsturnering fra 12. - 14. juni.