Tap i Sogndal

Det ble en jevn kamp på Fosshaugane i dag - men hjemmelaget fikk tilslutt best uttelling og scorer to ganger mot vårt ene. Alle tre poengene ble dermed igjen i saftbygda.

Dette ble tredje kamp på ei uke for gutta i OBOS-ligaen, og det var hjemmelaget Sogndal som kom best i gang. Etterhvert jevnet kampbildet seg mer ut, men det er også hjemmelaget som scorer først etter 34 spilte minutter. Ingen av lagene produserer de helt store sjansene - og 1-0 ledelsen står seg til pause. For vår del skortet det noe på presisjon, og litt redusert energi de første 45.

Jørgen Wålemark hadde etter alle solemerker en god pauseprat, for gutta kom ut etter pause med mye mer trøkk - og allerede etter et og et halvt minutt klinker Håkon Hammer inn utligningsmålet, et praktskudd fra 25 meter - limt opp i krysset!

Håkon Hammer med praktskudd i Sogndal. (Foto: Marius Mykleset)

Gutta virket mye friskere utover i omgangen, og har langt bedre grep om kampen. Men Sogningene er også solide bakover, og vi får ikke hull på byllen. Andreas Helmersen går ned med det som ser ut som et overtråkk, vi får håpe det kommer til å gå bra for "Helmers". Jørgen Wålemark gjør fire bytter mot slutten i forsøk på å få mer energi inn. Det er kanskje ikke så rart at det blir litt "saft i rubben" på noen og enhver etter ei tøff uke.

Sogndal scorer vinnermålet etter 82 minutter på et skudd som går via en Raufoss-spiller, endrer retning og går i nettet bak Ole Kristian Lauvli. Jamal Deen Haruna flyttes opp i sluttminuttene, og vi åpner oss veldig bakover - der gjøres det imidlertid en heroisk forsvarsjobb av Nico & Co, som hindrer flere baklengs.

Neste kamp spilles lørdag om ei uke, mot Ranheim hjemme på Nammo Stadion. Heng på!

Kampfakta: Sogndal Fotball - Raufoss Fotball 2-1 (1-0)

Scoringer: Sogndal 34', 82' Raufoss Håkon Hammer 47'

Laget: Ole Kristian Lauvli, Arnar Gudjonsson, Jamal Deen Haruna, Nicolai Fremstad, Gard Simenstad, Loris Mettler, Håkon Hammer, Erik Frøysa (Simen Hagbø 84.) Sivert Westerlund (Adrian Teigen 84.), Andreas Helmersen (Magnus Fagernes 78.), Andreas Østerud (Filip Brattbakk 71.)

Gult kort: Håkon Hammer

Publisert: 06.05.2023
Skrevet av: Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset