Tap i innlandsderbyet

Raufoss sørget for at det siste hinderet før Eliteserien for HamKam ikke ble lett.

HamKam – Raufoss 2-1 (0-0)

Raufoss tok raskt grep om kampen, og i løpet av de første minuttene fikk de satt hamarsingene på plass med flere muligheter. I 8. minutt kom Raufoss’ største sjanse hittil i kampen, da Markus Johnsgård viste hva han er god for kun få meter fra mål, men HamKam-keeperen var rask – i tillegg ble det avblåst for offside.

De gulkledte fortsatte presset, og kveldens verter slet til tider med å henge med. I 28. minutt kom neste ordentlig store sjanse for Raufoss, hvor Herman Haugen sendte et nydelig innlegg mot Johnsgård, men forsvaret til HamKam virket å være veldig oppmerksom på toppscoreren vår.

Etter halvtimen spilt snudde spillet litt, og HamKam kom på løp mot målet til Ole Kristian Lauvli flere ganger tett etter hverandre. Det resulterte imidlertid ikke i noe stort, så lagene gikk til pause med 0-0.

Knappe ti minutter inn i andreomgangen fikk Raufoss en velfortjent første scoring, etter en perfekt corner fra Markus Aanesland. Ballen seilet mot hodet til Nicolai Fremstad, som via stolpen sendte de gulkledte i ledelsen med 0-1.

Det var ikke så lenge de fikk nyte ledelsen, for allerede i 60. minutt utliknet hamarsingene. I et litt rotete felt, hvor Johnsgård lå nede like foran Lauvli, fikk HamKams Aleksander Melgalvis stå omtrent alene og putte 1-1.

Og på få minutter klarte HamKam å snu kampen, da de i 64. minutt satte sin andre scoring for kvelden. Et utakbart skudd mot Lauvli, som i tillegg hadde dårlig sikt, gjorde at stillingen brått sto 2-1.

Fem minutter senere disket Lauvli opp med en av sine mange superredninger og sørget for at ledelsen ikke økte mer. Det var liten tvil om at serielederne hadde fått blod på tann da de endelig fikk snudd presset Raufoss hadde tidligere i kampen.

I 74. minutt fikk HamKams Steinar Strømnes sitt andre gule kort for kvelden, og ble dermed sendt i garderoben. En gyllen mulighet for Raufoss til å få med seg poeng fra Briskeby, med en mann mer.

Raufoss utnyttet de første minuttene i overtall godt. Det var mye gult på HamKams banehalvdel, og ballen kom knapt over midtbanen mot Lauvli. Men mens klokken tikket mot 90 minutter, tikket også presset til de gulkledte litt ut. HamKams angrep var hissige så fort de så muligheten til å løpe mot Lauvli.

Hele syv minutter ble lagt til i kampen, etter mange skader som tok tid. I tilleggsminuttene var det et tydelig stresset HamKam-lag som prøvde å stå imot presset til Raufoss, men det virket som om også Raufoss stresset. Flere cornere og den klassiske klabb og babb hindret de gulkledte fra å sette inn utlikningen.

Det betyr at innlandsderbyet endte 2-1, og HamKam er så godt som rykket opp til Eliteserien. Vi ønsker lykke til fra andre siden av Mjøsa!

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Sivert Westerlund, Nicolai Fremstad, Akinshola Akinyemi (Edvard Race, 49.), Herman Haugen – Markus Karlsbakk (Mame Ndiaye, 76.), Håkon Hammer, Even Bydal – Markus Aanesland, Markus Johnsgård, Enoch Banza (Andreas Helmersen, 54.)

Publisert: 01.11.2021
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset