Takk for innsatsen i gult og svart!

Det er mange spillere som skifter beite etter det som står som en jubelsesong for Raufoss Fotball med 6. plass i fjorårets OBOS-liga. Nå venter en viktig jobb for Christian Johnsen og det sportslige apparatet vårt for å få inn nye spillere.

Det er ikke overraskende at mange av våre spillere kommer i andre klubbers søkelys. Vi har gjennom de fire siste årene hatt ekstremt god kontinuitet, og det er på sett og vis naturlig at vi får utskiftinger nå. 

Disse gutta har jobbet knallhardt gjennom flere år for å bli så gode som de har blitt, og de har ofret mye på vegen. Det hersker lite tvil om at vi under Christian Johnsen's ledelse har hevet profesjonaliteten opp til et meget høyt nivå. Vi er "liten blant de store" og når vi ikke kan konkurrere med de store med hensyn til økonomiske ressurser - så må vi være best på kvaliteten i alt vi gjør. Slikt blir det gode fotballspillere av.

Raufoss har blitt en attraktiv klubb å spille for, det er mange som ønsker å spille for oss, og spillere på et høyt nivå ser muligheter i å utvikle seg her.


Raufoss er en en klubb som utvikler spillerne, både på banen, men ikke minst utenfor. Vi ønsker spillere som vil gjøre Raufoss enda bedre og bli gode sammen med Raufoss.

— Christian Johnsen, trener

- Nåløyet både for å bli i Raufoss , men også for å komme hit til oss er blitt trangere. Det forventes mye av en Raufoss-spiller i fremtiden, sier Christian Johnsen til Raufossfotball.no.

Klubben er på veg oppover i hierarkiet i norsk toppfotball, både sportslig men også på anlegg og organisasjon jobbes det for å bli enda bedre. Den ferden har bare såvidt begynt.

- Vi kommer til stille lag 5. april, legger Johnsen til med et smil.

 

Spillere ut

Så langt har Snorre Strand Nilsen tatt steget opp til Eliteserien, og skal spille for Kristiansund de neste årene. Snorre har vært i Raufoss Fotball siden 2017-sesongen, og var også innom i 2013 og spilte U16 og U19 før han den gang dro tilbake til England. Han fyller 24 år nå i januar, og har gitt oss mye gleder gjennom 89 offisielle kamper for A-laget, og 15 scoringer. Det har vært en fornøyelse å ha Snorre i klubben, både på og utenfor banen.

Martin Petterson Heiberg har også forlatt klubben etter sesongens slutt, han er foreløpig ikke signert av en ny klubb. 24-åringen har gått gradene i Raufoss Fotball, og har med unntak av et utlån til Elverum høsten i 2019, spilt i gult og svart siden 2012-sesongen. Midtbane-eleganten står bokført med 78 A-kamper og 5 mål. Martin var en helt sentral brikke når vi rykket opp til OBOS-ligaen etter 2018-sesongen. Han har hele vegen bidratt til å bygge kultur både på treningsfeltet og i garderoben. 172 cm med "hel ved", vil vi si.

Kristoffer Nessø har etter en strålende sesong i gult og svart gått til Sogndal på en treårs-kontrakt. Mr. Hurtigtog har oppvist ekstreme ferdigheter på flanken siste sesong, og er knallsterk både offensivt og defensivt. På to sesonger har han 56 kamper og 11 mål. 10 av målene kom i 2020-sesongen og 27-åringen ble med det vår toppscorer. Det mest spektakulære minnet er nok hattricket mot Øygarden på Ågotnes i juli. 

Stian Simenstad har vært mye skadeplaget det siste året, det har gjort at den tøffe venstrebacken etter tre sesonger i Raufosstrøya og 61 strålende kamper og 2 mål, takker av. Vi vet at han nå har planer om å flytte til Trondheim, og skal i første rekke prioritere jobb og utdanning. Stian har bidratt særdeles positivt i Raufoss Fotball med sin profesjonelle innstilling til både treningsarbeid og på den sosiale biten.

Oskar Johannes Løken har gått til Hødd nå i 2021. Oskar har vært utrolig hardt prøvet med skader og sykdommer særlig denne sesongen. Han har siden han kom til Raufoss høsten 2017 levert mange herlige stunder på fotballbanen. Han har spilt 80 A-kamper og har scoret 19 mål. Vi håper 22-åringen får mange fine fotballår framover, vi så at han på tampen av 2020 viste svært gode takter igjen.

Håkon Bjørdal Leine kom til Raufoss Fotball sommeren 2020, han har sålangt fått 23 kamper og har scoret  to ganger. 22-åringen fra Sunnmøre har imidlertid den siste tiden vært i dialog med klubben med ønske om å gå til Hødd. Dette på grunn av at han ønsker seg nærmere hjemtraktene. Overgangen ble ferdigbehandlet mellom klubbene nå i helgen og Håkon blir dermed fortsatt lagkompis med Oskar i Hødd neste sesong. 

Lee Rochester Sørensen kom til Raufoss på en ettårskontrakt i fjor, han fikk 17 kamper og en scoring. Den danske 26-åringen fikk store deler av sesongen spolert grunnet skade i kneet og ble operert senhøstes i fjor. Han er etter endt kontrakt tilbake i Danmark og jobber seg tilbake i form.

Vi ønsker samtlige lykke til videre - og takker for alt dere har bidratt med for Raufoss Fotball!

Ikke endelig avklart 

Solomon Owusu (25) og Matias Belli Moldskred (23) sin fotball-framtid er ikke i skrivende stund helt avklart. Begge har flere sterke sesonger bak seg i Raufossdrakta, og har med sine unike ferdigheter imponert stort i OBOS-ligaen. De er begge i flere klubbers søkelys nå i disse dager, og Belli har gitt beskjed om at han nå skal videre til en annen klubb. Solo står etter tre sesonger bokført med 80 kamper og tre mål, Belli har siden han kom samtidig i 2018 spilt 88 kamper, og har putta 20 mål. 

Ryan Doghman som ble omskolert til kreativ lyn-back i fjor høst hadde stor suksess som nettopp det. Oslo-gutten er i tenkeboksen på hva han skal videre. Etter fire sterke sesonger i gult og svart har han 95 kamper, og har scoret 16 ganger.

Solo, Matias og Ryan har alle tre i aller høyeste grad vært med å bygge toppidrettskultur i Raufoss Fotball gjennom de tre-fire siste årene.

Leie-spillerene

Leie-spillerne Emil Breivik (Molde) og Filip Brattbakk (Rosenborg) begge 20 år, har gjort sine saker meget godt for oss. Det er nå klart at Emil nok blir værende i Molde, og at eliteserieklubben ønsker å satse på han. Emil var også på lån hos oss i 2019, og har totalt 41 kamper og seks scoringer. Filip fikk 16 kamper på tre måneder i 2020 - og satte ballen i mål fem ganger. Han er også hjemme igjen på Lerkendal og har dialog med RBK om framtida.

Trenger nye spillere inn

Vi starter året med en sterkt redusert tropp, og som sagt vil det sportslige apparatet vårt få en spennende og tøff jobb med å hente inn nye spillere foran sesongen. Pr. 10.  januar har vi kun 12 kontraktfestede spillere.  Christian Johnsen & Co har forlengst startet kartleggingsarbeidet, og vi ser fram til flere prøvespillere og gode signeringer utover vinteren. Allerede på første trening 14. januar er Andreas Helmersen 22 år,  (Rosenborg, Ranheim) med for å trene med oss. Så får vi se hva det blir til. Teodor Berg Haltvik, også han fra RBK ble signert for tre år rett før jul.

Spillere på kontrakt: Ole Kristian Lauvli, Rino Lund Johnsen, Edvard Race, Marius Alm, Amund Møllerhagen, Tobias S. Andersen, Emile Dadjo, Lasse Berg Johnsen, Nicolai Fosso Fremstad, Gard Simenstad, Teodor Haltvik, Mame Mor Ndiaye.

-  Alle spillerne vi har på kontrakt er gode spillere. De spillerne vi til en hver tid har her er alltid de viktigste, understreker Christian Johnsen.

Vi ser fram til en spennende vinter - og gleder oss til seriestarten 5. april!

 

Annonse fra Obos-ligaen: