Jamal og pofo trondheim

Ta vare på prestasjonen, Raufoss!

- Kunsten er å gjenskape gode prestasjoner. Det er Raufoss Fotballs fremste oppgave når Sandnes Ulf kommer på besøk søndag ettermiddag på Nammo Stadion, skriver Tom Løkken i denne ukas forhåndssak.

Annonse:

For det er lov å være fornøyd etter møtet med Ranheim sist fredag. 3-1 triumfen i Trondheim imponerte de fleste – med unntak av Ranheim-trener Kåre Ingebrigtsen. Det formelig sprutet av våre gutter.

 

Et sultent Sandens Ulf i poengnød blir imidlertid ingen enkel oppgave for Jørgen Wålemarks gutter. Mot alle odds har trenerveteranen Bjarne Berntsen opplevd en tung sesong for de lyseblå fra Rogaland. Fra å være en av de mest betrodde i OBOS-ligaen har Sandnes Ulf slitt. Mot KFUM sist runde gikk laget på en ny smell da KFUM snudde 0-1 til 2-1 triumf i Sandnes på Øster Hus Arena.

 

Belli ute

Det blir ikke noe gjensyn med vår tidligere midtbanestrateg Matias Belli Moldskred, som til daglig herjer på rogalendingenes midtbane. Belli må stå over etter seks gule kort. Heller ikke Markus Aanesland får vi se søndag. Han er fortsatt skadet. Derimot får vi stifte bekjentskap med Herman Kleppa på backen  igjen – en spiller som gjorde en fin sesong hos oss i 2021.

For Sandnes Ulf er det uhyre viktig med poeng mot Raufoss. Bjarne Berntsens gutter er falt ned til en 11. plass med 29 poeng. Det er fattige tre poeng over den magiske streken, sju runder før slutt. Så her blir det fight!

 

Ta vare på sjansen

Raufoss Fotball vist fin form mot Ranheim sist og med sine 32 poeng har vi heng på kvalik-gruppen. Mot Ranheim viste Andreas Helmersen og co en angrepsfotball vi ikke har opplevd så ofte. Sammen med unge James Ampofo (19) – som fikk sin debut fra start – herjet de til tider med Ranheim-forsvaret.

Fortsetter det slik skal det bli morsomt utover høsten. For trener Wålemark blir det rene luksusproblemet når Sivert Westerlund melder seg klar igjen til søndagens kamp.

Vikaren i de bakre rekker, Adrian Hansen har imponert med klokt stopperspill. Det betyr at Westerlund trolig må ut på sidebacken mot Sandnes Ulf.

Uhyre jevnt

Som vanlig blir OBOS-høsten full av dramatikk og spenning. Ligaen er jevn - og vil bli det ut sesongen – og det i begge ender…

Bare Skeid har så langt blitt hengende etter, mens FFK har skaffet seg et glimrende utgangspunkt i toppen. Sju poeng foran KFUM, som skal ut i en tøff kamp mot Mjøndalen i poengnød.

Mest overraskende er det at Jerv – som spilte i eliteserien i fjor – ikke kan føle seg trygge på fornyet kontrakt. Laget skal til Ulsteinvik og møte et desperat Hødd. Hødd har en kamp mindre spilt et blir ingen enkel oppgave. Sju runder fra målstreken ligger sunnmøringene henholdsvis på direkte nedrykk - og Jerv ligger på kvalikplass.

Åsane som har gjort en bra høst så langt – skal til Sogndal. Sogningene ligger fortsatt på sjetteplass, og gir ikke fra seg noe gratis på Fosshaugane.

Fortsatt er det 21 poeng et skal kjempes om. Det blir mye dramatikk utover høsten. SANN MINE ORD …

Ta vare på sjansen – Raufoss!

Vi minner om at alle Raufoss-spillere har fri inngang på OBOS-kampene, og oppfordrer dem og alle andre til å komme på kamp!

 

Slik spilles runde 24

Lørdag kl 15.00

Skeid-Kongsvinger

Sogndal-Åsane

Ranheim-Fredrikstad

Hødd –Jerv

 

Søndag kl 15.00

Bryne –KBK

KFUM-Mjøndalen

Start-Moss

Raufoss-Sandnes Ulf

annonse sandnes.png

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 22.09.2023
Skrevet av: Tom Løkken/Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset