Surt tap i saftbygda

Raufoss skapte mye og hadde fortjent mer enn null poeng i onsdagens kamp mot Sogndal.

Sogndal – Raufoss 2-1 (0-0)

Raufoss, i helgult for kvelden, var tilbake i kjent stil med en pangåpning som satte Sogndal under stort press. I løpet av det første kvarteret var både Markus Aanesland og Herman Haugen frampå med hver sine brukbare sjanser, og det var helt tydelig Raufoss som tok initiativet første halvdel av omgangen.

Etter halvspilt omgang slapp Raufoss seg litt mer ned, og tempoet sank betraktelig i kampen. De slapp likevel ikke Sogndal til noe særlig, og hadde god kontroll på et ganske tafatt hjemmelag.

Verken Raufoss eller Sogndal var i nærheten av å sette ballen i mål, selv om våre gutter definitivt var det beste laget. Det manglet det siste foran mål for at omgangen skulle gå i favør de gulkledte.

En lite begivenhetsrik omgang gjorde derfor at lagene gikk til pause med 0-0.

Sogndal tok grep i pausen med to bytter, og det skulle gi resultat allerede tidlig i andreomgangen. Den ene innbytteren, Akor Jerome Adams, headet ballen i nettet bak Ole Kristian Lauvli kun fire minutter etter han entret banen. Dermed sto stillingen, noe ufortjent, 1-0 til Sogndal i 50. minutt.

Mens Raufoss dominerte førsteomgangen, tok hjemmelaget litt styringen over andreomgangen. I hvert fall i første halvdel. Etter timen spilt tok nemlig Raufoss igjen over initiativet i kampen. Og det skulle gi resultater.

Da andreomgangen var godt over halvspilt, i 73. minutt, satt endelig ballen i mål for Raufoss. Andreas Helmersen sendte en lekker pasning ut til Aanesland, som enda lekrere satt ballen i nettet i motsatt hjørne. Utlikningen var et faktum, og stillingen sto 1-1.

Etter utlikningen hadde Raufoss flere muligheter til å gå opp i ledelsen. Ingen av dem gikk inn, og i stedet var det Sogndal som gikk opp i ledelsen bare fem minutter før slutt. Samme målscorer som hjemmelagets første mål, Adams, satte et skudd som var helt utakbart for Lauvli.

Raufoss ga ikke opp etter dette, heller tvert imot. Men det lyktes ikke, og kampen endte derfor 2-1 til Sogndal.

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Sivert Westerlund, Akinsola Akinyemi, Jakob Nyland Ørsahl (Emile Dadjo, 64.), Herman Haugen – Markus Karlsbakk, Håkon Hammer, Teodor Haltvik (Markus Johnsgård, 71.) – Markus Aanesland, Andreas Helmersen, Sander Werni (Enoch Banza, 71.)

• Gule kort: Herman Haugen (34.)

Publisert: 15.09.2021
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset