Surt hjemmetap mot Kongsvinger

Det vil seg ikke for Raufoss om dagen. Etter å ha styrt kampen og ledet 1-0 til pause, slo Kongsvinger tilbake, scoret to mål og tok med seg alle poengene hjem til Glåmdalen.

Det var en helt annen versjon av Raufoss Fotball som «møtte på jobb» mot Kongsvinger enn borte mot Mjøndalen 16. mai. Kampen sett under ett burde hjemmelaget utvilsomt tatt alle tre poengene, men en etterlengtet seier lar fortsatt vente på seg.

I dytten

For Raufoss var i dytten fra start og spilte seg til tre sjanser før det var spilt 10 minutter på Nammo stadion. Størst var muligheten for Andreas Østerud da han møtte et innlegg fra høyre, men Raufoss-spissen traff ikke med avslutningen.

Hjemmelaget fortsatte å inneha et spillemessig overtak gjennom hele 1. omgangen. Etter en snau halvtime ble det ropt på straffe da Østerud ble taklet på vei igjennom, men dommer Harald Sletner lot være å blåse.

Heller ikke Magnus Fagernes fikk nettkjenning da han testet skuddfoten etter en halvtime. Det samme med Sivert Westerlund noen minutter seinere før ytterligere et par sjanser ikke ga uttelling.

Endelig hull på byllen

Gjestene fra Glåmdalen knapt nok var i nærheten av en målsjanse mot et defensivt meget solid hjemmelag før helt på tampen av omgangen.

Da ordnet Ole Kristian Lauvli mesterlig opp, før det endelig skulle lykkes for hjemmelaget. Gard Simenstad kom stormende på høyresiden på en overgang og avsluttet kontant til en meget fortjent ledelse til pause.

Loris Mettler startet 2. omgangen med et skudd like utenfor, før Kongsvinger hadde en gedigen dobbeltsjanse minutter seinere. Bare en dyktig Lauvli og målstanga hindret utlikning for gjestene.

Mer å by på

For etter å ha byttet tre mann i pausa, hadde Kongsvinger mer å by på etter hvilen. Raufoss var for all del fullt på høyden, og et frispark fra Mettler fra nesten 30 meter gikk like utenfor snaut midtveis i omgangen.

Bare minuttet seinere utliknet Kongsvinger. Nærmest ut av ingenting trillet en avslutning fra Joacim Holtan til siden for Lauvli og i mål.

Omtrent på samme måte kom avgjørelsen bare to minutter før ordinær spilletid var over. Vegard Moberg ble matchvinner for Kongsvinger.

Akkurat den var tung å svelge for hjemmelaget.

For sjøl om Raufoss presset i sluttminuttene, evnet de ikke å score flere mål. I en kamp de kunne ha punktert halvveis, måtte de i stedet se gjestene stikke av gårde med alle poengene hjemme på Nammo stadion.

Surt. Bare surt.

Takk til alle på tribunene - og til 2830 som holdt det gående i 96 minutter med trommer og sang.

Kampfakta: Raufoss Fotball – Kongsvinger 1-2 (1-0)

Scoringer: 1-0 Gard Simenstad (45), 1-1 Joacim Holtan (67), 1-2 Vegard Moberg (88)

Laget: Ole Kristian Lauvli – Arnar Gudjonsson, Jamal Deen Haruna, Nicolai Fremstad (Kodjo Somesi 82. min) – Gard Simenstad, Erik Frøysa, Håkon Hammer, Loris Mettler, Sivert Westerlund (Simen Hagbø 77. min) – Magnus Fagernes (Adrian Teigen 82. min), Andreas Østerud (Andreas Helmersen 65. min)

Gult kort: Andreas Østerud og Arnar Gudjonsson