Styrker bredden

Med Thomas Andersen i spissen - og et nyetablert juniorutvalg - ønsker Raufoss Fotball å øke fokuset på de yngre spillerne i gult og svart.

Annonse:

Thomas Andersen kommer fra en deltidsjobb i Vind til jobben som "Sports og administrasjonssjef barn og ungdom" i Raufoss Fotball. Fra 1. mars er han 100 prosent på plass i kontorlokalene ved Storhallen. 

Tidligere har det vært styremedlemmene Trude Øvstetun og Kjetil Sangnes som har hatt ansvaret for breddefotballen for henholdsvis jenter og gutter. I tillegg til Andersen får duoen nå med seg Nils Tore Fløgum og Øystein Bjørge i det nye juniorutvalget.

Etter en prosess i styret som startet i vår har det nå blitt gjort vedtak om og i større grad skille topp og bredde. Deretter kom ideen om å etablere ett Juniorutvalg, som skal administrere vedtaket videre. Juniorutvalget blir en egen gruppe under styret i Raufoss Fotball - med hovedformål å ivareta bredden i Raufoss Fotball. Utvalget skal samtidig sikre at den «gule og svarte» utviklingstråden fra knøtt til a-lag følges. Raufoss Fotball skal være en klubb som ivaretar både topp og bredde. 

- Vi gjør dette for å sikre at resursene havner der vi vil ha dem. Samtidig er det ikke snakk om et fysisk skille. Det er viktig å påpeke at vi etablerer en underavdeling av Raufoss Fotball. Det er også viktig å påpeke at denne endringen ikke skal gå på bekostning av satsningsspillerne våre. Det er fortsatt viktig at de jentene og guttene som ønsker å bli så gode som mulig får den muligheten i Raufoss Fotball, sier Kjetil Sangnes.

- Prosessen har modnet. Årsaken til endringer er at vi ønsker å gi et bedre tilbud og øke kvaliteten på tjenesten til barn og ungdom. Dette går hånd i hånd med det å være en kvalitetsklubb. Raufoss Fotball skal være en klubb for alle på skalaen. Både de som ønsker å ha det moro og de som ønsker å utvikle seg, sier Trude Øvstetun og Kjetil Sangnes.
Raufoss Fotball har ingen stor administrasjon og ansettelsen av Thomas Andersen bidrar også til å frigi eksisterende resurser.

Kjetil Sangnes forteller at det kom inn mange søknader.
- Etter to intervjurunder var vi så heldige at Thomas sa ja til det tilbudet han fikk. Jobben har en krevende stillingsinstruks. Samtidig blir veien til mens vi går. Hovedfokus til å begynne med er å komme i gang igjen med en solid FFO (Fotball Fritids Ordning) og en akademi ordning for barn og unge. Så bygger vi videre på det. Vi håper at åpningen av den nye storhallen vi gi oss en flying start på den nye modellen.
- Vi må prøve oss fram, sier Øvstetun.

Thomas Andersen er både stolt og ydmyk i forhold til den jobben han går til.
- Det kommer til å bli spennene å jobbe i en klubb som er blant de 25 beste på a-lags nivå. Alle fasiliteter er på plass for å drive god spillerutvikling. Jeg har nå vært sju år på Vind. For min del tror jeg det er sunt med nye utfordringer. I tillegg var dette en full stilling. Det har vært utfordrende å kombinere en turnusjobb med en fotballjobb.

I Vind har Thomas vært med i sportslig utvalg og ledet FFO ordningen.
- Det viktigste har vært å lage gode mennesker i bunn. Skape gode rutiner, gode holdninger og gode kostvaner. I tillegg har vi prøvd å lære bort litt god fotball. Summen her har vært et godt konsept. 

Den nyansatte «juniorsjefen» har UEFA B lisens, morgendagens trener utdanning og skal nå begynne på trenerveilederutdanning sammen med flere fra klubben denne vinteren. 

For Thomas vil primæroppgavene i starten bli å gjøre seg kjent med klubben samt ta over noen administrative oppgaver.
- Jeg ønsker å være tilstede. Observere. Ha noen økter. Vise fram det jeg mener vil fungere og sørge for at vi har en rød tråd i klubben som viser hvordan vi ønsker å spille fotball. Rettlede slik at alle drar mot det samme målet, drive god spillerutvikling samtidig som vi tar vare på alle. Det skal være bredde og alle skal ha et tilbud. Dette blir definitivt en jobb som ikke slutter klokka fire, sier Thomas Andersen.

Annonse fra Obos-ligaen: