Sterk poengdeling på Åråsen

Med kun ti mann i nesten halve kampen, kjempet Raufoss til seg ett poeng mot Lillestrøm.

Lillestrøm – Raufoss 2-2 (1-1)

I lilla drakter entret Raufoss banen på Åråsen, for å møte fjorårets Eliteserie-lag. Lillestrøm lå ikke langt unna Raufoss på tabellen før kampen, og slik ville Raufoss holde det. Det var jevnt de første ti minuttene av kampen, med noen halvgode sjanser i hver ende.

Snaue kvarteret spilt ble Kristoffer Nessø felt innenfor 16-meteren til hjemmelaget, og dommeren var sikker i sin sak: Straffespark til Raufoss. Marius Alm var mannen som skulle ta det, og han satte ballen sikkert i nettet. Raufoss var i ledelsen!

Det ble imidlertid kortvarig glede. Ikke et minutt senere en gang ble det straffe i motsatt ende, og selv om Lauvli var langt nærmere en redning enn hva det var i andre enden, ble ballen også satt i nettet av Lillestrøms Torbjørn Kallevåg.

Like før halvtimen spilt fikk Lillestrøm en kjempemulighet til å ta ledelsen, men de fikk heldigvis ikke stokket beina – og Raufoss jobbet godt i forsvar med å motstå flere skuddforsøk. Etter dette var det mer futt framover i Lillestrøm enn hva det var i Raufoss, men guttene i lilla fortsatte å forsvare seg godt. Det hele jevnet seg litt ut igjen da det nærmet seg pause, og stillingen 1-1 sto seg til dommeren blåste av førsteomgangen.

Tre minutter var spilt av andreomgangen da Lauvli leverte en kjemperedning mens Lillestrøm presset hardt på. Få minutter senere var samme mann veldig langt ute, og felte Lillestrøms Thomas Lehne Olsen. Dommeren tok fram det røde kortet, hvilket reduserte Raufoss til ti mann.

Til tross for at de var blitt en mann mindre, ga ikke de lillakledte opp. De fortsatte å forsvare seg godt, men leverte også et og annet truende sprang forover. Et av dem, i det 67. minutt, ga gode resultater. Matias Belli la perfekt inn til Gard Simenstad, som helt umarkert headet ballen i mål og sendte våre gutter i ledelsen. 1-2 sto det på Åråsen!

Raufoss fortsatte stadig å forsvare seg, og Lillestrøm slet med å komme til – til tross for at de stort sett presset mest. Rundt fem minutter før ordinær tid fikk de dog brutt opp det gode forsvaret til Raufoss, og Lehne Olsen satte utlikningen.

Det fyrte opp tempoet i kampen, hvor de siste minuttene ble et race for begge lagene for å karre til seg alle poengene. Seks minutter ble lagt til etter klokken bikket 90 minutter. Lillestrøm satte på noe voldsomt trykk, men Raufoss klarte å stå imot. Det endte derfor 2-2 på Åråsen – og all heder til våre gutter som med ti mann klare å forsvare det inn!