Spurtet til seier i generalprøven

Det tok over en time før Raufoss viste noe som liknet OBOS-takter hjemme mot Kjelsås i generalprøven før seriestarten om ei drøy uke. Da løsnet det i hvert fall litt, og Kjelsås ble slått 2-1.

Nå er det ingen grunn til å sprette champagnen enda, sjøl om vi fikk revansje for det forsmedelige tapet i kvartfinalen i cupen borte mot nettopp Kjelsås i fjor høst. For Jørgen Wålemarks mannskap bør nok opp et par knepp før bortemøtet mot Mjøndalen i første serierunde 2. påskedag.

De første 45 minuttene på Nammo stadion lørdag ble heller tamme, sett med Raufoss-øyne. Kjelsås var nærmest scoring på et frispark som smalt i stolpen snaue kvarteret ut i kampen. Vi fikk korrekt annullert et mål for offside etter en drøy halvtime.

Også 2. omgangen startet på litt typisk treningskamp-vis. 20 minutter ut i omgangen kom imidlertid Raufoss på en kvass kontring. Erlend Hustad ordnet 1-0, og noterte seg dermed for sitt første Raufoss-mål.

10 minutter seinere var innbytter Andreas Østerud på plass etter et innlegg fra høyre og økte til 2-0. Samme mann hadde også en ball i nettmaskene få minutter seinere, men nok en gang ble det avblåst for offside.

Kjelsås hadde også i 2. omgangen et frispark som smalt i tverrliggeren før de helt mot slutten av kampen reduserte til 2-1.

Kampfakta: Raufoss – Kjelsås 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Erlend Hustad (65), 2-0 Andreas Østerud (75), 2-1 (89)

Startoppstilling: Ole Kristian Lauvli – Adrian Hansen, Jamal Deen Haruna, Kristoffer Hay, Victor Fors – Torjus Engebakken, Sander Nordbø, Ryan Lee Nelson, Jakob Nyland Ørsahl – Kebba Badjie, Erlend Hustad

Byttet inn: Andreas Østerud (57.), Oliver Rotihaug (66.), Kodjo Somesi (72.), Joachim Lundhagebakken (85.) og Yaw Agyeman (85.)

Gult kort: Torjus Engebakken