Karlsbakk og co

Snudde og vant i Sogndal

Markus Karlsbakk & Co lå under med to mål, før de snudde matchen og vant tilslutt med 4 mot 3 på Fosshaugane.

Det var Sogndal som åpnet best, selv om vi hadde en stor mulighet allerede etter fem spilte minutter anført av en strålende opplagt Markus Kalsbakk og Mame Ndiaye i fint driv. Sogningene scora 1-0 etter 11 minutter og beholdt ledelsen fram til pause. Selv med mange gode Raufossangrep og brukbare skudd fikk vi ikke hull på den berømte byllen.

I andre omgang får Sogndal løpe igjennom Raufossforsvaret og legge på til 2-0. Vi har noen luker å tette i forsvaret vårt fram til seriestarten, og leddene henger nok ikke helt sammen til enhver tid. Likevel kvernet gutta på, og i det 57. spilleminutt finner endelig Teo Haltvik Mame Ndiaye med et fint innlegg som Mame snur seg rundt og dunker opp i nett-taket! Og 2-1! Vi fortsetter og dominere banespillet, og vi får korrekt straffe da Tobias Hestad felles, Marius Alm ekspederer den straffen kontant i mål, og demed 2-2.

I løpet av de neste minuttene fikk vi et enda en kjapp Raufoss-scoring: Teo Haltvik sender igjennom til Hestad, som finner Karlsbakk som scorer sikkert - vi tar ledelsen etter 65 minutter.

Sogndal har ikke så mye å komme med i denne perioden av kampen, og i det 83. spilleminutt ruller vi igjen opp på glimrende vis og Herman Kleppa setter vårt fjerde mål for dagen via en Sogndalspiller.

På tampen av kampen lar vi igjen Sogndal få "fritt leide" inn i målgården vår, og sluttresultatet fastsettes til 3-4 i vår favør.

Vi liker det vi ser av det nykomponerte laget vårt, vi har en tydelig spillestil og en gjeng dedikerte og gode fotballspillere. Det er ikke til å undres over at relasjonene ikke sitter 100% slik de skal  enda, men det har vi tillit til at kommer.

Selv om Sogndal hadde en del av sine etablerte spillere ute i dag, så gir det en god boost for selvtilliten til Raufoss å både snu kampen, og tilslutt ta en trygg seier slik de gjorde i dag!

To nye treningskamper venter før seriestart. Neste er mot Hamkam på Briskeby førstkommende onsdag 5. mai kl.14.00, før generalprøven mot Ull/Kisa hjemme på Nammo Stadion lørdag 8. mai kl. 18.00.

Kampfakta: Sogndal Fotball - Raufoss Fotball 3-4 (1-0)

Scoringer Raufoss: Ndiaye (57), Alm (62), Karlsbakk (65), Kleppa (83)

Scoringer Sogndal: Skorve (11), Mardal (50), Sundberg (90)

Laget: Ole Kristian Lauvli, Sivert Westerlund, Marius Alm, Edvard Race, Herman Kleppa, Mikkel Frankoch, Teodor Haltvik, Markus Karlsbakk, Markus Aanesland (Tobias Hestad 46.), Sander Werni, Mame Ndiaye (Andreas Helmersen 72.)

Publisert: 02.05.2021, oppdatert: 08.05.2021
Skrevet av: Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset