Snublet på veien til kvalik mot Åsane

I det første hinderet på veien mot kvalifisering til Eliteserien, snublet Raufoss. Det til tross for at guttene sto for mye av presset.

Åsane – Raufoss 3-1 (2-1)

I de første ti minuttene av kampen gikk Raufoss i strupen på Åsane. Hjemmelaget fikk knapt vært borti ballen, og etter snaue fem minutter kunne vi notere både to og tre brukbare sjanser, blant annet signert av Filip Brattbakk og Lasse Berg Johnsen.

Rundt kvarteret spilt jevnet det seg litt ut, og Åsane kom seg på noen sjeldne visitter på Raufoss’ banehalvdel. Det snudde imidlertid raskt igjen, og Raufoss presset på. Da det nærmet seg 20 spilte minutter var også nemlig Kristoffer Nessø frampå med skuddforsøk på mål – i tillegg til Brattbakk som igjen hadde en brukbar sjanse.

I 25. minutt skulle den endelig sitte for Raufoss, som fortjent gikk opp i ledelsen da Mame Ndiaye sto meget godt plassert på et innlegg fra Ryan Doghman, og dunket ballen i mål. 0-1!

Ganske nøyaktig ti minutter senere kom Åsane til deres hittil største sjanse, men Ole Kristian Lauvli var som vanlig god. Et minutt etter det igjen, i 36. minutt, kom hjemmelaget til nok en sjanse – og denne gangen gikk ballen forbi Lauvli. Dermed var kampen like langt med 1-1.

Mens Raufoss kjørte store deler av førsteomgangen, kom Åsane mer på banen mot slutten. I nest siste spilleminutt av omgangen ble en av de oransjekledte felt like foran målet til Lauvli – og dommeren pekte på straffemerket. Åsanes Kristoffer Valsvik stile seg opp bak ballen og satte den i motsatt ende av der Lauvli var. Dermed sto det brått 2-1, og det var ikke mange sekundene igjen før pause. Pauseresultatet kan vi ikke si noe annet enn at var noe ufortjent.

Etter sidebyttet gikk Raufoss like offensivt ut som i starten av førsteomgangen. Presset, og delvis overtaket, fortsatte fram til rundt timen spilt – men derfra flatet det igjen litt ut. Ingen av lagene fikk til noe særlig etter dette, og det var tidvis mye stopp i spillet.

Heldigvis tok det seg litt opp igjen. Rundt 70 minutter spilt lå det noe i lufta, men det ble ikke mer enn bare nesten for begge lag. I 71. minutt viste Lauvli nok en gang hva han er god for, da han med en klasseredning sørget for at Åsane ikke fikk satt sitt tredje mål.

Nå begynte klokken å tikke godt over siste halvdel av andreomgangen, og det begynte også så smått å haste for Raufoss. Det viste de at de var klar over. Nok en gang kom en bølge med press, men det manglet den siste touchen for å få utliknet – og eventuelt komme tilbake i ledelsen.

Slik skulle det imidlertid ikke gå. Med drøye to minutter igjen av ordinær spilletid punkterte Åsane kampen da deres målsnik Håkon Lorentzen kom stormende mot en Lauvli som sto langt ute. Lorentzen kom seg forbi og satte ballen enkelt i mål. 3-1 sto det, og få minutter igjen av kampen.

Dette var et surt tap, men vi må ikke glemme at sesongen totalt sett har vært veldig god!

Kampfakta

Laget: Ole Kristian Lauvli – Ryan Doghman, Solo Owusu, Marius Alm (Håkon Leine, 69.), Snorre Strand Nilsen – Matias Belli (Martin Heiberg, 89.), Lasse Berg Johnsen, Emil Breivik (Oskar Løken, 57.) – Kristoffer Nessø, Mame Ndiaye, Filip Brattbakk

Gule kort: Marius Alm, 44., Lasse Berg Johnsen, 71.

Publisert: 16.12.2020
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset