Slo ut HamKam i cupen

Andreas Helmersens store kveld sendte Raufoss videre til cupens fjerde runde!

HamKam – Raufoss 1-2 (1-2)

Hamarsingene gikk rett i strupen på Raufoss, og bare litt over et par minutter inn i kampen kunne kveldens hjemmelag ha gått opp i ledelsen. Et skudd like over mål satte en støkk i de gulkledte. Slik fortsatte taktene litt, det første kvarteret av kampen.

Etter dette var det tydelig at Raufoss hadde spilt seg litt varme og tok litt mer grep om kampen. Og rundt 20 minutter spilt kom Raufoss til sitt første ordentlig farlige angrep, og det ga resultat! Herman Haugen la pent inn til Andreas Helmersen, som kontrollert satte ballen i nettet til 0-1.

Men Raufoss hadde knapt rukket å legge jubelen fra det første målet fra seg da HamKam svarte med utlikning. I 22. minutt sendte nemlig den gamle kjenningen Kristian Onsrud ballen bak Ole Kristian Lauvli, til 1-1.

Etter noen innholdsrike minutter, fortsatte Raufoss å kjempe. De ble virkelig tent av de to målene som kom på rappen. Og det holdt dermed ikke for de gulkledte å gå til pause med 1-1. I 37. minutt gjorde samme duo et nytt mål for Raufoss – Haugen sendte ballen til Helmersen, som dunket ballen inn til 1-2. Etter dette tok Raufoss seg naturligvis god tid til å holde på ballen inn mot pause. Dermed sto det 1-2 også da kampen var halvspilt.

Etter pausen startet HamKam på samme måte som i førsteomgangen, men nå stoppet Raufoss dem tidligere enn at de rakk å komme til noen farligheter foran mål. I en periode var det Raufoss fikk utrettet et resultat av slurv hos hjemmelaget. På tavla sto det likevel stadig 1-2, og Raufoss så ut til å ha grei kontroll på ledelsen.

Mot halvspilt andreomgang hadde begge lagene gjort et par bytter, og det viste seg i at det ble litt mer tempo i kampen igjen. HamKam var offensive og på jakt etter utlikning, men de gulkledte var på sin side veldig gode på å forsvare ledelsen.

En som virkelig hadde kvelden i Raufoss-drakta var Helmersen, som var frampå gang på gang med store sjanser. I 86. minutt hadde han en knallmulighet til å sette spikeren i kista for Raufoss, da han etter en corner sto like foran mål og satte ballen litt for høyt.

I sluttminuttene var det Raufoss som holdt ballen mest, hvilket gjorde at vertene ikke kom til noen muligheter for å sende kampen til ekstraomganger. Da dommeren blåste av kampen sto det derfor fortsatt 1-2 og Raufoss seiler deilig videre til neste runde i cupen!

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Sivert Westerlund, Nicolai Fremstad, Akinshola Akinyemi, Herman Haugen – Markus Johnsgård, Håkon Hammer, Emile Dadjo (Markus Karlsbakk, 56.) – Teodor Haltvik (Markus Aanesland, 56.), Andreas Helmersen, Enoch Banza (Jakob Ørsahl, 81.)

Publisert: 22.09.2021
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset