Slik je ser det: - på med slåsshanskene!

Spørsmålet man kan stille seg er om årets Raufoss-utgave  er blitt for ”pene” i spillestilen. Om mine mistanker er riktige – så er det bare å finne fram slåsshanskene foran hjemmemøtet med sterke Bryne i morgen.

Annonse:

For i OBOS-ligaen vinner man ikke matchene uten å fighte i 2 x 45 minutter + tillegg. OBOS-ligaen er serien som domineres av arbeidsvillige ”kaldblodhester". Ikke slik å forstå at vi mistenker Jørgen Wålemarks mannskap for ikke å gi jernet - men at det kanskje blir litt for pene og snille gutter, som liker å kjæle litt med ballen, blir litt for omstendeige i spillestilen og bruker  litt for lang tid på å komme oss i angrep.

 

Rett i strupen…

Mot Bryne lørdag ettermiddag ønsker vi å se et Raufoss-mannskap som går rett i strupen på Bryne – fra første spilleminutt.  Vi må rett og slett gå ut som et ekte Raufoss-missil.

Fattige et poeng på de tre første seriematchene er en åpning litt under pari, dessverre.

Det som imidlertid har gledet har vært tre andreomganger som det har luktet svidd av. Da har vi fått sett hva som bor i dette mannskapet - selv om uttellingene ikke har stått i stil.

 En svak 1.omgang  har blitt etterfulgt av total dominans etter pause – både mot Mjøndalen, VIF og Sandnes Ulf - er fasiten så langt. Det er rett og slett ikke godt nok…

 

Ingen panikk

Jeg tør imidlertid påstå at dagens utgave av Raufoss Fotball er bedre enn vi har hatt på flere sesonger. Det er ingen grunn til panikk – den svake poengfangsten til tross -  det er fortsatt 71 poeng det skal kjempes om. Og folkens:  glem ikke at KFUM lå i bunnen med null poeng i fjor etter de fire første serieomgangene - og rykket opp i Eliteserien. Det er facts som de mest ihuga  Raufoss- supporterne – de som ikke bare blir skuffet - men sjuke - når Raufoss taper en fotballkamp – bør legge seg på hjertet. Den kollektive depresjonen som bredte seg etter vi tapte mot Sandnes Ulf blant gamlegutta i klubben, kan snus mot Bryne.

 

Tapte hjemme i fjor

Noen enkel oppgave venter ikke  våre gutter hjemme på Nammo Stadion når jærbuene kommer på besøk. Men vi får håpe våre gutter ikke er like nesegruse i sin beundring av Haalands slektninger som de britiske cruise-turistene som  legger til i Stavanger. De hvalfarter til Bryne for å ta en titt på der Haaland er vokst opp. Bryne drakta er snart mer populær på de britiske øyer enn på Jæren.

Bryne har et jevnt bra fotballag – og spilte  kvalik for Eliteserien i fjor (røk for Kristiansund FK) De påførte Raufoss Fotball to tap i fjor. Det skal ikke skje igjen.

Kevin Knappen – en kjenning fra den andre sida av Mjøsa - er Bryne-sjef på tredje året på rad.

Knappen har fått en OK start på sesongen. En seier, 3-1 mot Start hjemme -  og tapt mot Stabæk 0-1 og Levanger 0-1 hjemme nå sist helg. Jærbuene regnes som en av favorittene i  OBOS-ligaen denne sesongen.

 

Utsolgt i Oslo

At VIF er ”Guds gave til OBOS-ligaen” står jeg fortsatt ved. At økonomisjefen  i Lyn  er enig med meg, er jeg trygg på. Morgendagens derby mellom Lyn og VIF på Ullevål Stadion er utsolgt og har vært det i fjorten dager allerede. Det betyr snaue 25 000 tilskuere på landskamparenaen. Sesongen er økonomisk reddet for nyopprykkede Lyn, som også biter fra seg rent sportslig. Tre poeng på Color Line mot AAFK sist helg, samtidig som VIF gikk på sin første smell mot Stabæk, gjør at optimismen er tilbake i Oslo vest. Like fullt tror vi  Vålerenga slår tilbake.

 

Sterke nykommere

Så langt er det grunn til å merke seg nettopp nykommernes  styrke. Levanger  kom fra en sterk sesong i Post Nord og står med 2-2 mot Åsane (B), imponerende 5-0 triumf mot Moss (H) og sterk 1-0 seier borte på Bryne.

Det har gitt sju poeng og tabelltopp så langt. Egersund – med vår tidligere spiss Andreas Helmersen, har også åpnet bra. Seier mot Sandnes Ulf  (B) og uavgjort mot KIL er sterkt.

Når vi så legger til at Lyn var med og skapte uro i Ålesund FK med sin seier sist helg – er det meste sagt om nykomlingenes sesongstart.

 

Engebakken ute

17-åringen Torjus Engebakken er fortsatt ute med sin kneskade. Det samme er trolig Kebba Bedjie som fikk seg en skikkelig smell i Sandnes. For øvrig er troppen fulltallig.

Hvilket mannskap Jørgen Wålemark velger er i skrivende stund ikke klart. Men at han ønsker seg et  aggressivt Raufoss-mannskap, som går rett i strupen på Bryne, og som tar fram  ”slåsshanskene”  - og setter fart mot jærbuene. Det føler vi oss trygge på!

plakat bryne.jpg

Slik spilles runden: Lørdag kl 16.00

Levanger – KIL

Raufoss - Bryne

Egersund – Ålesund

Sogndal - Moss

Ranheim - Åsane

IK Start – Sandnes Ulf

Lyn –VIF  (KL 18.00).

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: