Jørgen mot Moss

Slik je ser det: Duket for realt ”vorspiel”

Velkommen til realt ”vorspiel”.  For 16.mai har utviklet seg til å bli fotball-Norges store festdag. Det er dagen da folket går mann av huse for å se sine lag kjemper om viktige serie-poeng. I år stiller også værgudene på  fotballens side - det er ventet sol og skyfri himmel  over vårt langstrakte og grisgrendte land.

Annonse:

At sola skinner på klubbfotballen i Norge er hevet over tvil. Aldri har norsk fotball vært bedre rangert enn i dag. En 14.plass på Europa-rankingen – foran Danmark og Sverige  - tyder på at det jobbes godt i norsk fotball. Det betyr ytterligere tilførsel av  kapital – trolig over en halv milliard ekstra til Norges Fotballforbund. Fortsatt er det slik at når det regner på presten drypper det på klokker`n. I dette tilfelle klubbene.

 

Fin utvikling

Det er ingen tvil om at norsk fotball er i ”dytten ” om dagen. I kjølevannet av Erling Braut Haalands knallsuksess i England, og Martin Ødegards fantastiske sesong i Arsenal  snakkes det om en liten revolusjon i norsk fotball. I spansk fotball har Sørloth stor suksess i Villa Real og kjemper om storscorer-tittelen. Som om det ikke er nok: Jørgen Strand Larsen i Celta Vigo  har også begynt å bøtte inn scoringer.

Nå gjenstår det bare at Ståle Solbakken skal  få stjernene  til å skinne like godt  i den nye  landslagsdrakta…

 

Glimt fører an

Bodø Glimt og Molde har vist vei i en norsk klubbfotball som er i stadig utvikling, og nærmer seg det europeiske midtsjiktet. Det er mye god og publikumsvennlig fotball som blir vist. Interessen og tilstrømningen på norske arenaer er bedre enn på mange år. Den vil 16.mai.runden til fulle dokumentere.

Jeg står fortsatt på at Vålerenga er Guds gave til OBOS-ligaen. Når trener-duoen Bakke/Myhre får orden på det rent sportslige, så vil det bety mye for interessen utover sommeren  og høsten.

Mye tyder på av VIF er på rett vei. 16.mai-matchen mot Kongsvinger på Intility blir på mange måter en skjebnekamp for begge disse lagene – hvor ambisjonene pr. dato er mer framtredende enn kvaliteten på det om vises på banen.

 

Sterk mai måned!

-Jeg velger meg april, sa gode, gamle Bjørnstjerne Bjørnson da han en søndags morgen gikk ut på altanen på Aulestad og kastet  blikket utover et Gausdal i vårprakt. Våren kommer erfaringsmessig litt senere på Toten. Derfor  valgte Jørgen Wålemark og Fredrik Greve Monsen seg mai da de kastet et blikk utover Nammo stadion – der de siste rester av vinteren er i ferd med å bli borte.

For til tross for et knallhardt matchprogram – med to seriekamper og en cupkamp  i uka, har Raufoss Fotball virkelig fått  presentert seg etter 4-1 triumfen mot Aalesund  på Color Line.

plakat Moss.jpg

Aggressivitet

Ingen vinner i OBOS-ligaen på 95 %. Her kreves det 100% hele veien. Det har våre gutter maktet den seneste tid. 1-1 på Gjemselund mot KIL var en sterk prestasjon etter en tøff kraftanstrengelse mot FFK på onsdag.

Trener Wålemark har fått fram  aggressiviteten i mannskapet igjen - da kommer også poengene. OBOS-ligaen består av en rekke hardtarbeidende  lag, som er godt organisert. Derfor er det avgjørende at  aggressiviteten  er tilstede i fullt monn mot Moss FK torsdag kveld. 

 

Moss tilbake

Moss FK er tilbake i norsk toppfotball. ”Kællane”  - under ledelse av den tidligere landslagskeeperen og Englands-proffen,  Thomas Myhre kom opp igjen i OBOS i fjor – og viste mye bra.

Laget imponerte siste helg med å hente opp 0-3 mot Stabæk og klarte 3-3. Laget spiller teknisk fin fotball og ligger a poeng med Raufoss Fotball – midt på tabellen.

En ny tøff oppgave venter med andre ord våre gutter når gjestene fra Melløs kommer på besøk.

 

Kom på kamp!

 

Billetter finner du på TicketCo her

All russ som møter opp i russedress/russeklær har gratis inngang - vi har reservert plass bak det nordre målet. 

Kampsponsor er Toten Transport.

supporter med tromme.jpg
Bli med å lag liv og røre på Nammo Stadion 16. mai!

 

Alm inn for Jamal

Gule kort og skader er noe som hører toppfotballen til. Også vi har måttet tåle dette. Denne gangen er Jamal Haruna ute med karantene. Vår solide midtstopper erstattes av en gammel kjenning, nemlig en spillesugen  Marius Alm. Forøvrig forventes det  ingen store forandringer hos hjemmelaget, Nicolai Fremstad er fremdeles ute - det samme er Kebba Badjie. Mer oppdatering kommer etterhvert.

Egersund har gjort litt av en forsesong  og topper tabellen. Andreas Helmersen – som  etter tre år i opptrening i Raufoss Fotball, scorer flittig  om dagen hos nykomlingen.

16.mai møter  nykomlingene EIK et desperat Start i Kristiansand. Her er det snakk om topp mot bunn… Det kan raskt bety at Egersund får sitt første tap. For øvrig er det mange interessante lokaloppgjør i denne runden.

Stabæk – Lyn kan bli litt av en thriller, mens trønder-oppgjøret mellom Levanger og Ranheim  er helt åpent. I Sandnes tar hjemmelaget imot naboen Bryne. Et knalltøft oppgjør venter.

Christian Johnsen og Aafk  får det beinhardt når Sogndal kommer på besøk. Nå trenger Christian og co en opptur! Et nytt nederlag er vi ikke sikre på om vår gode venn overlever i trenerstolen på Sunnmøre.

 

Slik spilles runden:

 

MIF-Åsane (kl. 17.00)

Kl.18.00:

VIF KIL 

Start-Egersund

Aalesund FK – Sogndal

Stabæk Lyn

Levanger – Ranheim

Sandnes Ulf – bryne

Raufoss –Moss

Annonse fra Obos-ligaen: