Sikret tre viktige poeng mot Sandnes Ulf

Det så lenge ut til at kampen, som var viktig for både Raufoss og motstanderne Sandnes Ulf, skulle ende med kun ett poeng til hvert lag. Andreas Helmersen ville imidlertid ikke ha noe av det.

Raufoss – Sandnes Ulf 1-0 (0-0)

De første ti minuttene av kampene var det mye Sandnes Ulf og deres forsøk inne på halvdelen til Raufoss. Det var ikke noe som var særlig farlig, men det var nærmere sjanser for rogalendingene enn de gulkledte.

Nesten 20 minutter skulle spilles før Raufoss fikk sin første store sjanse. Markus Karlsbakk fikk lurt seg inn foran målet til gjestene og forsøkte et skudd. Keeperen glapp ballen, og der sto Mame Ndiaye klar til å snappe opp returen. Dessverre fikk keeper kontroll på ballen igjen før Ndiaye rakk den.

Fem minutter senere, i 24. spilleminutt, kom nok en stor sjanse for Raufoss. Denne gangen var det Andreas Helmersen som sendte et skudd rett på keeper, etter en frekk pasning fra Karlsbakk i forkant.

Mens Sandnes Ulf styrte mye av første delen av omgangen, tok Raufoss over i siste halvdel. Helmersen og Markus Aanesland var flere ganger frampå med forskjellige forsøk, men det ble ingenting farlig ut av det. Førsteomgangen ebbet derfor ut i at lagene gikk til pause med 0-0 på måltavla.

Andreomgangen startet litt likt som den første. Sandnes Ulf fikk ha ballen en del, mens Raufoss lå lavt i banen. Og igjen skulle det gå nærmest 20 minutter av omgangen før Raufoss kom skikkelig til med sine forsøk. Aanesland og Sivert Westerlund hadde flere fine kombinasjoner sammen, og hver for seg, som alle kunne gjort noe for resultatet i favør Raufoss.

Mot slutten av kampen kom Raufoss mer til og høyere opp i banen. I 80. minutt var det en diskutabel situasjon i feltet til Sandnes Ulf, som mange gulkledte mener burde vært straffespark. I stedet ble det corner, som ikke resulterte i noe mer.

I 84. minutt skulle det endelig skje for Raufoss. Helmersen leverte en nydelig heading i mål på et innlegg fra nykommeren Markus Johnsgård. 1-0 til Raufoss, helt på tampen av kampen.

Dette vekket Sandnes Ulf til liv, og de stresset tydelig med at de ikke ønsket resultatet som nå sto. Lauvli og det gulkledte forsvaret sto imot og minuttene rant ut i favør Raufoss. Heldigvis sto 1-0 seg helt til dommeren blåste av kampen.

Gledelig å se så mange nykommere på Raufoss denne ettermiddagen, og at de sikret tre meget viktige poeng for Raufoss!