Sikret poengdeling med straffespark

Raufoss leverte sterkt press periodevis gjennom kampen, og burde tatt alle poengene, men det ble nok en poengdeling på Nammo.

Raufoss – Ull/Kisa 1-1 (0-1)

Som vi så ofte ser, åpnet Raufoss kampen veldig sterkt. Det gikk snaue ti minutter ut i kampen før Ull/Kisa i det hele tatt nærmet seg de gules banehalvdel. Det var foreløpig ingen fare, for i 13. minutt viste Ryan Doghman gamle takter, og prøvde seg på et skudd som var et av de farligste hittil i kampen.

Fare ble det imidlertid senere. På corner i det 18. minutt sto nesten samtlige mann inne foran målet til Rino Lund Johnsen, men Ull/Kisas Espen Bjørnsen Garnås var den som sto best posisjonert og fikk headet ballen inn bak alle sammen. Han sendte dermed gjestene opp i ledelsen til 0-1.

Et par minutter senere fikk Raufoss frispark i meget god posisjon for Emil Breivik, og han prøvde seg på en kryper som sneik seg under muren, men gikk utenfor målet til gjestene. I 28. minutt var det nok et frispark i god posisjon for Raufoss, og igjen sto Breivik bak. Han la inn en frekk pasning til Lasse Berg Johnsen som kunne ha lurt keeper med skuddet sitt, men Ull/Kisas Stefan Hagerup lot seg ikke lure.

Gjestenes keeper hadde mer å gjøre enn hva vår egen Lund Johnsen hadde, og i de siste ti minuttene av førsteomgangen var det Raufoss som var mest på – selv om Ull/Kisa var klart mer med etter de gikk opp i ledelsen enn de var før. Det hjalp dog ikke de gulkledte noe særlig, da det fortsatt sto 0-1 til pause.

Ull/Kisa startet andreomgangen skarpt, men Raufoss tok kjapt tilbake kontrollen og fortsatte mye av presset de hadde i førsteomgangen. Det var stadig forsøk og kontringer, men likevel langt unna nettmaskene.

I 58. minutt fikk Raufoss straffe etter at både Gard Simenstad og Edvard Race ble revet ned inne i feltet. Emil Breivik gjorde seg klar foran straffemerket, ladet til, og satte den kontant midt i målet. Endelig satt utlikningen, til 1-1.

Etter utlikningen skrudde temperaturen seg voldsomt opp i kampen. Det medførte også at det i de påfølgende ti minuttene jevnet seg mer ut mellom lagene og kampet bølget uten noe større sjanser i ene eller andre enden.

Ull/Kisas keeper måtte varte opp med en klasseredning da Håkon Leine i 83. minutt kom alene foran mål og møtte et knallbra innlegg på tvers fra Gard Simenstad. Dette ble starten på en bra innspurt av de gulkledte. Dessverre førte det ingen vei, og det ble med enda en poengdeling med 1-1 denne mandagskvelden på Nammo.

Neste kamp og mulighet til tre poeng er allerede torsdag borte mot Sandnes Ulf.