Sesongoppkjøringen starter i Tyrkia

I morgen tidlig setter A-laget kurs for 11 dagers treningsleir i varmere strøk. Turen er planlagt siden i høst og er en viktig del i Christian Johnsens plan for å bygge et slagkraftig lag til 2022-sesongen.

Annonse:

Tidligere i dag ble årets første trening gjennomført med god avstand i Raufoss Storhall, og oppkjøringen til OBOS-ligaen 2022 er endelig i gang!

I fjor ble nærmest et helt nytt OBOS-lag bygget opp med 18 nye spillere inn i troppen. I år er utgangspunktet et helt annet med snart alle brikker plass. I Tyrkia skal grunnlaget legges for en ny spennende sesong.

Markus Karlsbakk er med - pluss våre tre nykommere og to nye juniorer

Med på treningsleiren er blant annet Markus Karlsbakk (bildet over), som nærmer seg en ny utlånsavtale med Raufoss. Det er også gledelig at hele fem spillere opprinnelig hentet fra egen junioravdeling er med. Amund Møllerhagen, Tobias Sagstuen Andersen og Håvar Befring har allerede fått kontrakt med A-laget og i tillegg får keeper Mathias Søgård Hasle (17) og Joachim Lundhagebakken (18) nå muligheten til å vise seg fram i oppkjøringen. Det viser at det gror godt i egne rekker.

Joachim Lundhagebakken treningsleir.jpg
Joachim Lundhagebakken (18) fra egen juniorstall er med til Tyrkia.

Med er også nykommerne Trygve Løberg, Magnus Fagernes og Arnar Thor Gudjonsson. Teodor Haltvik, Jakob Nyland og Rino Lund Johnsen er ikke med nedover grunnet sine skader.  Mame Ndiaye og Markus Aanesland er begge syke og blir av den grunn hjemme.

Raufoss Fotball har i forkant av reisen vært i dialog med Norsk Toppfotball (NTF) om de smittevernrestriksjonene som nå gjelder i Norge og i norsk fotball etter innstramningene 13. desember. Turen utfordrer verken regler i Norge eller i Tyrkia og NTF ønsker god tur.

Storhallen 3. januar.jpg
Fra dagens trening i Raufoss Storhall (Foto: Marius Mykleset)

Klubben har vært på samme treningsanlegg tidligere og kjenner det godt

Hotellet har gjennom hele pandemien hatt fotballklubber og landslag på besøk, og det er strenge krav og forventninger til smittevern der. På denne tiden av året er i tillegg belegget helt nede i 10 prosent. Området ellers ligger skjermet og ikke i nærheten av by, kjøpesenter eller liknende. Raufoss Fotball kjører egen privat buss til og fra trening og har en egen bane for treninger.

Turen er finansiert av en egenandel for spillerne, planlagt dugnad i gruppen som reiser, et tilskudd fra en samarbeidspartner og et lite bidrag fra klubben.

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 03.01.2022
Skrevet av: Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset