Seks spillere levert til Eliteserien

Da Raufoss Fotballs midtbanejuvel Loris Mettler – sveitseren med en sesongs fartstid i klubben – satte signaturen sin på overgangen til Sandefjord Fotball ble han klubbens fjerde spiller til Eliteserien etter sesongslutt. Raufoss Fotball bare fortsetter som storleverandør til Eliteserien.

Annonse:

Tidligere denne uka har Sivert Westerlund undertegnet for Strømsgodset, mens Gard Simenstad fortsetter sin karriere hos våre naboer i HamKam. Markus Johnsgård valgte å reise tilbake til Nord-Norge og Tromsø IL. Tre av disse fire valgte å gå kontraktstiden ut, mens Mettler var under kontrakt og et nytt, godt salg ble forhandlet fram.

I tillegg til disse ble duoen Hammer/Frøysa solgt til Ålesund FK midtveis i sesongen. Seks spillere i løpet av en sesong er vel klubbrekord …

Markus Johnsgård mot KIL 2.jpg
Publikumsyndlingen Markus Johnsgård til Tromsø fra 2024.

Salg med bismak

For Raufoss Fotball er dette spillere som blir "djupt savnet", men vi må ikke glemme at tre av dem innbrakte betydelige summer i ei klubbkasse som avgjort trengte oppmerksomhet.

- På den ene siden er vi stolte over at klubben får utvikling på spillere som går til toppdivisjonen. På en annen side er det klart at dette er spillere av klasse som blir tøffe å erstatte, sier Fredrik Greve Monsen daglig leder/sportssjef i klubben.

- Men vi er klare på at dette er en utvikling vi må anerkjenne. Spillersalg blir viktigere og viktigere for oss, sier Greven - som sammen med trener Jørgen Wålemark leder an arbeidet med å styrke stallen foran en knallhard sesong i Obos-ligaen i 2024.

Fredrik ny daglig leder.jpg
Fredrik Greve Monsen, daglig leder og sportssjef i Raufoss Fotball

En tøff jobb

- At Raufoss fotball har rykte på seg for å være dyktige på utvikling av spillere gir oss et fortrinn på overgangsmarkedet, fortsetter Greven. I tillegg vet man at spiller man i gult og svart blir man fulgt med av toppklubbene. Men det sier seg selv at kontinuiteten i spillerstallen blir en utfordring for oss, sier Raufoss-sjefen, som også takker fem andre for innsatsen i Raufoss-drakten i gjennom 23-sesongen.

Sivert Eriksen Westerlund 2023.jpg
Sivert Eriksen Westerlund videre til Strømsgodset etter tre sesonger i Raufoss

Til konkurrent

Ferdig i klubben er også Andreas Helmersen – det trønderske stortalentet - som går til nyopprykkede Eigersund. Filip Brattbakk er også ferdig med sin kontraktsperiode og linkes til klubb på Færøyene. Reservekeeper Andreas Hippe Fagereng takker også for seg. Neste stopp kan fort bli Eidsvold Turn, mens Håvar Befring knyttes til Gjøvik Lyn.

Tilbake i moderklubben – etter utlånsperioden – er Oscar Jansson igjen i Fredrikstad.

- Jeg vil takke alle for en fin tid sammen i Raufoss, sier Greven. Dette er fine gutter som vi vil få høre mer fra i årene som kommer. Lykke til og takk for innsatsen i den gule og svarte drakta!

Gard KIL.jpg
Gard Simenstad har hatt fem sesonger i gult og svart - nå går ferden videre til Hamar og eliteseriespill.

 

Annonse fra Obos-ligaen: