Seigt tap mot Sogndal

Det var høy temperatur både i lufta og på banen da Sogndal gjestet Nammo stadion onsdag kveld.

Raufoss – Sogndal 1-2 (0-1)

Lagene åpnet kampen jevnt, og det var ingen nevneverdige øyeblikk før klokken var bikket ti minutter. Da var Mame Ndiaye frampå med Raufoss’ første store sjanse i kampen. Han forsøkte å heade ballen i mål, etter et fint innlegg fra Herman Kleppa, og det var ikke mange centimeterne unna at den gikk inn.

Snaue ti minutter senere var det flaks for Raufoss at ikke Sogndals Andreas Hoven var mer treffsikker foran mål. Raufoss mistet ballen, og da var det fri bane for gjestene å prøve seg på målet til Ole Kristian Lauvli. Men ballen gikk himmelhøyt over, etter det som så ganske farlig ut.

Fem minutter senere, i 25. spilleminutt, var den nevnte Hoven langt mer treffsikker. Først headet han en ball som Lauvli fikk hendene på, men på returen var han mer bestemt og sendte Sogndal i ledelsen.

Senere i omgangen var både Edvard Race og Andreas Helmersen framfor Sogndal-målet med hver sine brukbare sjanser til å utlikne. Det ble imidlertid ingenting av sjansene, så lagene gikk til pause med 0-1 på måltavla.

Sogndal gikk ganske rett i strupen på Raufoss i de første minuttene av andreomgangen. Men på tross av det var det Raufoss som satte det første preget på omgangen. I 49. minutt kom en nydelig kontring av Raufoss, hvor Markus Aanesland fikk ballen og gikk nesten alene mot mål – og han avsluttet med å dundre ballen i nettet. 1-1 sto det, og det ble mer liv i kampen etter dette.

Begge lag var på hugget, og der Raufoss fikk en ny målsjanse, svarte Sogndal med det samme. Leken var god helt fram til 66. minutt, da Sogndal fikk straffespark. Gjestenes Akor Adams tok det, og satte den helt utakbart for Lauvli. Dermed var Sogndal oppe i ledelsen igjen med 1-2.

I 74. minutt fikk Raufoss frispark i god posisjon, og Kleppa stilte seg opp bak. Uten å nøle sendte han et kanonskudd like over stolpen. Det var høy temperatur i kampen på dette tidspunktet, og det bølget virkelig fram og tilbake. Den ene sjansen i ene enden var knapt over før det snudde andre veien. I 82. minutt var ballen igjen i nettet for Sogndal, men denne gangen var det offside.

Mot slutten av kampen viste Enoch Banza og Emile Dadjo gode takter – både sammen og hver for seg. Raufoss var virkelig på hugget for å få utliknet en gang til i kampen, men Sogndal var også flinke til å bruke tid og til å sørge for at Raufoss ikke fikk noe utbytte.

Dermed endte kampen 1-2, og noe ufortjent tap etter den gode andreomgangen til Raufoss.

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Sivert Westerlund (Emile Dadjo, 75.), Marius Alm (Mikkel Frankoch, 69.), Edvard Race, Herman Kleppa – Markus Karlsbakk (Jakob Ørsahl, 83.), Nicolai Fremstad, Teodor Haltvik (Sander Werni, 46.) – Markus Aanesland, Mame Ndiaye, Andreas Helmersen (Enoch Banza, 69.)

• Gule kort: Markus Karlsbakk (90.)

Publisert: 21.07.2021
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset