Seigt tap i Bryne

Raufoss gikk tidlig opp i ledelsen på Bryne stadion, men endte opp uten poeng etter to lynraske mål som tok knekken på kampen.

Bryne – Raufoss 3-1 (1-1)

Raufoss fikk en god start på kampen da de allerede etter knappe 4 minutter gikk opp i ledelsen. En corner fra Markus Aanesland endte hos Markus Johnsgård, og da kan det jo sjelden bli annet enn mål. 1-0 sto det altså allerede før fem minutter var spilt.

De påfølgende minuttene var det Raufoss som dominerte, men vinden så ut til å snu allerede etter drøye ti minutter spilt. 13 minutter ut i kampen måtte Super-Lauvli diske opp med en av sine mange viktige redninger.

I 19. minutt gjorde en feiltouch i Raufoss-forsvaret, og en utspilt Lauvli langt utenfor mål, at Brynes Karlsbakk-spiller fikk gå nesten alene og uforstyrret mot åpent mål og sette utlikningen.

Resten av omgangen satte Raufoss sitt preg på ved at de presset vertene langt inn på deres banehalvdel, men forsvaret til Bryne klarte å stå imot.

Det skulle imidlertid gå nesten helt mot pause før neste ordentlig store sjanse kom. I 42. minutt sendte Markus Karlsbakk en fin ball foran målet til Bryne, men ingen gulkledte nådde den for å få pirket den inn i nettet. Dermed gikk lagene til pause med stillingen 1-1.

Andreomgangen startet også med et smell for Raufoss, men denne gangen var det i feil ende at målet satt. Bryne gikk opp i en 2-1-ledelse bare fem minutter etter omgangen startet.

De gulkledte hadde knapt fått samlet seg etter det forrige målet før den satt igjen for vertene. I 53. minutt fikk de nok en gang lurt ballen bak Lauvli, og satte dermed inn 3-1.

Det var liten tvil om at det var dagens hjemmelag som hadde hatt best av pausen. Raufoss var ikke det samme laget som vi så i førsteomgangen. Det førte til at Christian Johnsen gjorde mange bytter i håp om å få tettet bak og få litt mer offensiv kraft.

Rundt 70 spilte minutter kom to store Bryne-sjanser på rappen, og Raufoss var heldige som ikke fikk både nummer fire og fem baklengs.

Etter dette hadde innbytterne på Raufoss fått spilt seg litt varme, og de forsøkte å gå i angrep gang på gang, men Bryne-forsvaret var hermetisk lukket og slapp ingen og ingenting gjennom.

Tiden rant ut, og til tross for at Raufoss ved flere anledninger sendte fram nesten alt de hadde av styrke på banen, ville det seg ikke. Dermed sto det fortsatt 3-1 da dommeren blåste av, og de gulkledte reiser tilbake til Nammo uten poeng.

Kampfakta

• Laget: Ole Kristian Lauvli – Sivert Westerlund, Nicolai Fremstad, Akinshola Akinyemi, Herman Haugen (Edvard Race, 59.) – Markus Johnsgård, Håkon Hammer, Markus Karlsbakk (Jakob Ørsahl Nyland, 63.) – Andreas Helmersen (Mame Ndiaye, 63.), Enoch Banza (Teodor Haltvik, 77.)

Publisert: 24.10.2021
Skrevet av: Martine Markussen / Foto: Marius Mykleset