SEIER I SERIEPREMIEREN

Mange hadde tatt turen til Raufoss Industripark i kveld, da jentene sparket i gang årets sesong. På motsatt banehalvdel sto Kolbotn 2, rekruttene til det tidligere Toppserie-laget.

Våre jenter fikk en litt rotete start på kampen, og etter bare seks minutter løp Kolbotn-jentene fra forsvaret vårt og Ida Helene Sunden satte ballen enkelt i mål. Kolbotn var nære å øke ledelse rett etterpå, men keeper Emma Behrns var på jobb og avklarte situasjonen. Etter halvtimen var spilt fungerte endelig spillet foran mål og Karine Ørud kunne juble for sin utligning. Kapteinens scoring ga laget en liten vitamininnsprøytning, og like etter var de nære å ta ledelsen med to gode sjanser signert debutant Pamina Strand.

I 2.omgang skulle det blir mer fart, og ikke minst spenning. Etter en god pauseprat var det rett ut i angrep. Nora Garder Smerud sendte jentene opp i ledelsen og de så nå ut til å ha god kontroll på kampen. Karine Ørud økte ledelsen til 3-1, og det kunne fort vært flere mål. Kolbotn ga selvfølgelig ikke opp og fikk en redusering da det gjensto 20 minutter. Kolbotn var farlige frempå et par ganger til, men flere mål ble det ikke, og jentene våre kunne slippe jubelen løs.

I tillegg til Pamina Strand, fikk også Helle Kristensen sin debut i Raufoss-drakta. Begge jentene imponerte, og vi gleder oss til å følge dem videre!

Trener Øystein Amlien var med rette stolt av jentene etter kampen.
- Helt herlig å starte sesong med seier mot avdelingsfavoritten. Dette var en skikkelig arbeidsseier, og jentene skal virkelig ha ros for å ro det i land.

Allerede på torsdag er det ny kamp og nye muligheter for poeng. Da reiser jentene til Gommerud kunstgress hvor de møter Bærums Verk Hauger. Kampstart er 20.15.

Kampfakta: Raufoss - Kolbotn 2  3-2  (1-1)

Scoringer: Ida Helene Sunden (6), Karine Ørud (31, 64) Nora Garder Smerud (46), Rikke Kulstad Stoltenberg (71)

Laget: Emma Solheim Behrns, Marit Skattebo (Marthe Dybdal, 45), Jenny Dahl-Maier, Malin Fuglerud Bjørge, Tilla Dahl-Maier, Eline Amlie, Jenny Bjøntegaard Keiserud (Ellen Gravdahl, 80), Pamina Strand (Helle Kristensen, 70), Sigrid Straumsheim Hoem, Karine Ørud, Nora Garder Smerud (Silje Støen Rehnstrøm)

Publisert: 27.03.2023
Skrevet av: Kjersti Homb Jakobsen/ Foto: Marius Mykleset