Scoringsbonanza i sesongavslutningen

Måla kom nesten like tett som snøfnugga på Nammo stadion. Ni mål sto det på tavla da OBOS-ligaen 2019 ble blåst av.

Første halvdel av førsteomgangen besto av sjanser på sjanser for Raufoss. 13 minutter var spilt da Strand Nilsen løp fra egen banehalvdel og fikk ballen gjennom til Doghman. Sistnevnte leverte en nydelig scoring og sendte de gule og svarte i ledelsen. Bare et par minutter senere doblet samme mann ledelsen, og sørget for at det sto 2-0 til Raufoss før det var gått 20 minutter!

Men også Skeid hadde litt krutt å svi av. Det var dog ikke så mye krutt som måtte til, da forsvaret til Raufoss ikke hang helt med på notene. Først reduserte Hassan Yusuf til 2-1 i 29. minutt, og i minuttet etter var kampen like langt da Johnny Buduson satte inn 2-2.

Lauvli vartet opp med en rekke gode redninger, og var mye av årsaken til at Skeid ikke fikk satt flere. Etter klokka bikket 40 minutter vartet Løken opp med et nydelig skudd, likt et han hadde tidligere i omgangen, men denne gangen gikk den inn! 3-2 sto det da lagene gikk til pause.

Litt for sein sluttspurt

Drøye fem minutter var gått av andreomgangen da Skeid fikk en enkel straffe. Buduson fra Oslo-laget stilte seg opp ved straffemerket og dro til, men solide Lauvli reddet den helt suverent. Dessverre var det ingen som fulgte opp returen, så Simen Hestnes på Skeid fikk satt den og igjen utliknet for Skeid.

I 58. minutt fikk Raufoss et annullert mål, etter at Alm angivelig holdt i keeper. Vi mener nok det heller, om noe, skulle vært straffe til Raufoss.

Tre minutter senere gikk heller Skeid opp i ledelsen, etter at forsvaret i gult og svart igjen ikke hang helt med. Det var Buduson som igjen satte ballen i nettet. 3-4 sto det på tavlen, og i dette tidsrommet var det lite press fra Raufoss-gutta. Skeid styrte mye av spillet. Så mye at ledelsen ble økt i 72. minutt, da Hestnes igjen fikk sette ballen bak Lauvli.

Det gikk seint i snøværet, helt fram til Raufoss fikk frispark i 85. minutt. Løken tok det, og satte den pent styrt mot mål, men like over. Da våknet de gule og svarte, som satte på gassen i sluttminuttene.

Dette ga resultat: I siste ordinære spilleminutt satte Doghman sitt tredje, og sørget for et lite håp om poeng. Men tilleggsminuttene tikket, og det ble med Doghmans tredje.

4-5 ble resultatet i OBOS-ligaens siste kamp.

Vi tar likevel med oss en brukbar sesong tilbake på Norges nest høyeste nivå, og ser fram til å fortsette der også i 2020!

Kampfakta: Raufoss - Skeid 4-5 (3-2)

Mål: Raufoss: Doghman, 13. og 17.. Løken 41., Skeid: Yusuf, 29., Buduson, 30. og 61., Hestnes, 53. og 72.

Laget: Ole Krisitan Lauvli, Edvard Race, Marius Alm, Solo Owusu, Snorre Strand Nilsen (Stian Simenstad, 73.), Oskar Løken, Emile Dadjo, Matias Belli Moldskred (Emil Varhaugvik Breivik, 67.), Kristoffer Nessø, Anton Henningsson (Gard Simenstad, 80.), Ryan Doghman

Gule kort: Edvard Race, 24., Emile Dadjo, 74.