Sandefjord på besøk på Nammo Stadion

Pila har pekt bratt oppover siden vi startet opp Gatelaget i klubben for vel to år siden. Vi har hatt en stabil «kjerne» siden oppstarten på 8-10 spillere. Denne våren har kjernen økt til 10-12 og vi har hatt flere treninger med 16-17 spillere.

Annonse:

Til nå i år har 28 spillere vært innom og deltatt på treningene våre.

Det mest imponerende å observere med gruppa er hvordan de tar imot nye spillere. Uansett ferdighetsnivå, bakgrunn og hva det ellers skulle være, møtes de med respekt og blir inkludert fra første sekund. Dette gjør at mange av de «nye» kommer tilbake og blir en del av gruppa.

Spillerne på gatelagene har som oftest hatt en utfordrende bakgrunn og vi vet jo aldri hvordan det vil være når det kommer nye på trening. Men alle har jo vært nye en gang, og husker hvordan det var. Vi har kanskje vært heldige? Kanskje vi er flinke? Så langt har det vært veldig lite problemer for oss.

Vi har også blitt ganske gode til å sparke ball og er «heldige» som har noen enkeltspillere som hever hele laget. Mye har "gått på skinner" de  første årene.

Garderobe gatelaget.jpg
Samhold på ekte: Det skal se ordentlig ut i garderoben.

Sandefjord inspirerer oss

På fagseminar i regi av Fotballstiftelsen høsten 2022 hadde våre venner fra Sandefjord blitt utfordret til å fortelle sin historie fra de startet opp. Når de fortalte om den første tiden, kjente jeg meg godt igjen. Alt var bare fryd og gammen, masse spillere på trening, lite problemer og de gjorde det veldig bra i seriespill og turneringer i flere år. Men på et tidspunkt raknet mye av det de hadde bygget opp av ulike årsaker, og de måtte starte på nytt igjen. Dette fikk de til med hjelp av lokal presse, næringsliv, kommune og ikke minst hard jobbing fra trenerne selv, Roger Iversen og Petter Olsen.

Sandefjord er nå oppe og nikker igjen. Gutta fra «hvalfangerbyen» har også startet et eget prosjekt for å rekruttere jenter som vi er veldig nysgjerrige på hvordan de fikk til, vi vil også gjerne ha jenter med hos oss. I dag stilte Sandefjord med tre jenter på laget sitt. Noen få har vært innom hos oss, men har ikke blitt værende over tid. 

Det vil helt sikkert komme tøffere tider for oss også, og da er det godt å ha gode kolleger som har vært ute en vinterdag før, og som gjerne deler sine erfaringer med oss.

På langtur til Toten

Petter, Sandefjords trener, melder inn 14 på tur når de reiser hjemmefra kl. 08.00, 11 spillere, to ledere og sjåfør. Dagens kamp ble spilt i nydelig vårsol på Nammo Stadion. Som vanlig var dommer Nils Røli på plass og blåste i gang kampen 12.30. 

Vi vant kampen 13-1. Etter kamp disket Nina og Eyvor opp med en deilig pastarett, og som vanlig gikk praten lett rundt bordet med god stemning!

Laget mot SIF:

Øyvind, Thor Erik (c), Kennet K, Espen(2), Fabio(4), Michele, Kim, Kenneth F(6), Truls, Ionut(1) og Vidar

Neste kamp spilles 24.mai borte mot Asker. Neste hjemmekamp spilles 1. juni mot Odd.

Annonse fra Obos-ligaen: