Rickard bytter arena

Etter fire år som keepertrener for A-laget har Rickard Claesson valgt å forlate Raufoss Fotball - nesten.

- Rickard er en som alltid har tid til å prate når ting ikke er helt topp i livet.
- Han har vært flink til å pushe meg når det har vært nødvendig.

Sitatene kommer fra Rino Lund Johnsen og Ole Kristian Lauvli. Våre to keepere får ikke fullrost den jobben som Claesson har gjort gjennom åra. Både på og utenfor banen.

- Han har hjulpet meg veldig mye med å utvikle meg som spiller. Alltid i godt humør og med en dårlig joke eller kommentar på lur. Han sprer masse glede til de rundt seg, sier Rino Lund Johnsen som ble hentet til Raufoss av Claesson og Christian Johnsen. 

- Rickard har bygget meg opp når det har trengtes og provosert meg når jeg har hatt behov for mer temperatur i spillet, sier Ole Kristian Lauvli. Som også trekker frem Claesson sitt gode humør:
- Han er en skikkelig humørspreder for alle folk rundt seg.

Claesson jubel
En glad "gutt" - Rickard Claesson.


Rickard Claesson har kombinert jobben ved Totenbadet med det å være keepertrener for vårt OBOS-lag. Nå skal han i stedet kombinere «badejobben» med oppbyggingen av et nytt Padelsenter i distriktet.


- Skal man være en del av Raufoss Fotball om dagen så må man være det 100 prosent. Det fortjener både spillere og trenere, for den jobben som blir lagt ned om dagen er helt strålende, forklarer Claesson på spørsmål om hvorfor han gir seg nå. Han er klar på at han alltid kommer til å ha døra åpen for en mulig retur til en rolle rundt A-laget, men for øyeblikket strekker ikke tiden til.

Sine to keeperelever beskriver han slik:
- Ole Kristian mener jeg er - og har vært i flere år - OBOS-ligaens beste keeper. Rino er bare uheldig som har Ole Kristian som konkurrent, for Rino holder absolutt god OBOS-klasse han også.

Vår tidligere sisteskanse sitter igjen med mange minner fra sin foreløpig siste periode på A-laget.
- Det definitive høydepunktet for meg var da vi rykket opp til OBOS-ligaen. I Raufoss miljøet har jeg blitt kjent med utrolig mange flotte folk. Både spillere, trenere og andre personer som jeg kommer til å ha kontakt med lenge.

Jeg har fått venner for livet.

Claesson insert
Godeste Claesson framme med pekefinger'n....


Selv om Rickard Claesson nå tar en pause så er det nok mange år til han henger den gule og svarte treningsdressen innerst i skapet. For selv om han bytter arena, så fortsetter han som trener for gutter 11. Og vår svenske venn har ambisjonene klare for den kommende generasjonen.
- Jeg må jo sørge for at Raufoss endelig tar steget opp i eliteserien!!

Mye fortjent ros, men finnes det noe å sette fingeren på hos vår tidligere keepertrener?
På spørsmål om dagens keeperduo har noe å komme med drar de begge på det, men vi får da noe etter litt tålmodighet og lovnad om en slags anonymitet:


- Etter mange år som spiller og nå trener burde han hatt en bedre skudd- og pasningsfot enn det han har.
Og:
- Har aldri sett en trener bytte fotballsko så ofte som han. Nyeste skoa hele tiden - men det hjelper jo ikke…

PS: Vi utfordret Rickard på å komme med noen gode historier fra keepermiljøet. Svaret vi fikk fra Rickard var krystallklart: 


- Jeg har mange historier, men det som skjer i keepermiljøet det blir i keepermiljøet. 
 

Annonse fra Obos-ligaen: