Pressemelding vedrørende treningsleir i Tyrkia

Daglig leder Mathias Engebakken informerer om treningsoppholdet og situasjonen for vårt A-lag i Tyrkia:

Annonse:

Raufoss Fotball sitt A-lag reiste 4. januar på en lenge planlagt treningsleir til Antalya i Tyrkia. Da nye smittevernrestriksjoner ble innført i Norge 14. desember, ble både Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF), interesseorganisasjonen for de to øverste divisjonene på herresiden, rådført for å informere om og ikke minst forankre treningsoppholdet.

Ingen hadde innvendinger til turen, heller tvert om. Spillere og ledere ble før avreise testet for korona. En spiller var da positiv etter retur fra juleferie, og han ble ikke med nedover.

Både på reise og under oppholdet i Tyrkia har troppen vært svært nøye med smittevern, i tråd med forventninger i toppfotballen og i samfunnet. Etter flere flotte treningsdager, testet en av spillerne positivt. Vedkommende ble da satt i isolasjon, og alle forberedte tiltak ble innført. Ikke overraskende har likevel flere deltakere blitt smittet i forbindelse med trening og samvær.

Alle disse er isolert. Det er mange hensyn å ta i en slik situasjon, både for å ivareta generelle smittevernregler, laget som helhet og selvfølgelig enkeltmennesket.

Lederne på tur har etter beste evne sørget for det og også lagt til rette så godt som mulig. Planlagt hjemreise var 15. januar. Etter en samlet vurdering er den nå forskjøvet til 22. januar.

Beslutningen er fattet etter god dialog med både kommuneoverlegen i Vestre Toten, med NFF og NTF. Alle tre parter opplever at en utsatt hjemreise vil være det beste alternativet for å både ivareta godt smittevern og også rent fotballmessig. Grunnene til at oppholdet forlenges er flere.

Raufoss Fotball ønsker å ta et samfunnsansvar ved å sikre at ikke mulig smittede spillere reiser med rutefly til Norge 15. januar. En uke ekstra i Tyrkia tar ned den risikoen. Klubben har ved anlegget de bor og trener gode forutsetninger til å ta vare på spillere som er smittet og ikke smittet, og håpet er å unngå unødvendige karantener etter ankomst Norge.

Til tross for smitte i laget, opplever trenerteamet at de både har og vil få gjennomført gode treninger og forberedelser.

Det Raufoss Fotball, og garantert andre også har lært, er at smittesituasjonen er vanskelig å beskytte seg helt mot og at det er nødvendig å justere og tilpasse underveis, slik som nå.

Ved ankomst Norge 22. januar, planlegger klubben sammen med Kommuneoverlegen et opplegg som sikrer gode rutiner for både testing og oppfølging. Klubbens planlagte treningsleir til Danmark i perioden 22. – 26.01.22 avlyses.

Ved ytterligere spørsmål: ta kontakt med daglig leder i Raufoss Fotball, Mathias Engebakken

Telefon: +47 404 37 523 E-post: [email protected]

Annonse fra Obos-ligaen: