Poengdeling i årets første ligakamp

Raufoss kjempet iherdig i andreomgangen, men det holdt bare til ett poeng mot Strømmen.

Strømmen – Raufoss 1-1 (1-1)

Raufoss åpnet sterkt de første spilleminuttene av årets OBOS-liga, slik vi ofte kjenner dem – selv med nesten helt nytt lag. Da det nærmet seg ti minutter spilt, dabbet det imidlertid av og Strømmen tok over drivet.

I 12. minutt fikk Strømmen frispark i god posisjon utenfor feltet til Raufoss. Vår stødige keeper Ole Kristian Lauvli reddet pent på det første skuddet, men på returen satt den for Strømmen, og stillingen sto 1-0 til hjemmelaget. Det var kampens første ordentlige sjanse for Strømmen, og den utnyttet de til det fulle.

Etter målet tok Strømmen full kontroll på kampen, og da førsteomgangen nærmet seg halvspilt hadde de flere store sjanser til å øke ledelsen.

I 27. minutt, på en corner nydelig slått av Herman Kleppa, traff ballen Mame Ndiaye som headet kontant inn i mål. Utlikningen til 1-1 var et faktum!

Strømmen fortsatte å dominere selv etter utlikningen, men i minuttene mot pause våknet Raufoss til igjen og viste langt bedre takter enn tidligere i kampen. Det ga likevel ingen resultat for noen av lagene, så da dommeren blåste av til pause sto det fortsatt 1-1.

Etter pause åpnet Raufoss sterkt igjen, og i løpet av de første ti minuttene av andreomgangen hadde de flere halvgode sjanser til å komme i ledelsen. Etter dette jevnet det seg litt ut, selv om Raufoss fortsatte å holde på presset de til nå hadde satt på Strømmen.

Rett etter Tobias Hestad kom på banen i det 67. spilleminuttet kom han til en stor sjanse, som Strømmen fikk klarert – men kun ut til Markus Karlsbakk som også forsøkte å sende Raufoss i ledelsen. En dobbeltsjanse som gjorde at tilskuerne holdt pusten, men ved straks halvspilt andre omgang sto det fortsatt 1-1.

I det kampen bikket inn i sitt siste kvarter fikk hjemmelaget litt bedre tak om kampen, og Raufoss fikk noen sjeldne visitter på sin halvdel. Det var imidlertid bare et blaff, for de gulkledte tok over igjen i forsøk på å få med seg alle tre poengene hjem.

Gutta våre var langt nærmere enn Strømmen i å få seieren i boks, og det hadde også vært velfortjent. Slik gikk det ikke, for i takt med at klokka tikket mot slutten, tikket også en etter en sjanse utenfor. Dermed endte det med 1-1 og poengdeling i sesongens første ligakamp!