- På med arbeidshanskene

Lørdag er det på med ”arbeidshanskene” igjen. Kampene kommer uhyre tett for tiden i OBOS-ligaen. Det betyr liten tid til restitusjon og hvile. Når serieleder Ranheim er motstander må Raufoss Fotball belage seg på en ny tøff kamp. Her er det bare snakk om å brette opp ermene, fighte og løpe. Med andre ord – bort med finspillet…

Annonse:

Ranheim har – ved siden av nykomlingene Hødd og Moss - vært ligaens store overraskelse så langt. Eks. RBK-er og Englands-proff Kåre Ingebrigtsen har fått en flott start. Så langt med bare et feilskjær, nemlig mot Skeid hjemme (0-4). For øvrig står ”Bruttern´s” gjeng med fire seire og en uavgjort.

Nytt liv…

Trønderne har opplevd en ny vår under Kåre Ingebrigtsen, som tydeligvis trives lagt bedre hjemme i Trøndelag enn han gjorde i Bergen. Det ble ingen suksess verken i Brann eller Åsane for det joviale trønderen.

Vi står foran 7. serieomgang, hvilket betyr at det hele skal begynne å normalisere seg. Ligaen nærmer seg et punkt der ting begynner å sette seg. Så langt har det vært uhyre jevnt, der overraskelsene har vært mange. Blant annet har KFUM, Åsane og Mjøndalen inntatt bunnpuljen. De to førstnevnte står fortsatt uten seier.

Helmersen ute

Raufoss Fotball må etter alt å dømme klare seg uten sitt angrepsaktivum,  Andreas Helmersen mot Ranheim. Et ”overtråkk ” mot Sogndal har skapt problemer for Helmersen, som neppe er 100% restituert.

Det betyr at hjemmelaget stiller svekket i det offensive. Fra tidligere er Markus Johnsgård også ute – trolig ut måneden.

Ny sjanse…

Dermed er det duket for Filip Brattbak på topp mot gamle lag-kamerater i Ranheim.

Andreas Østerud blir trolig å finne på den andre spiss-plassen.

Forøvrig er mannskapet intakt etter 1-2 nederlaget mot Sogndal. Det i en kamp der det var jevnt og marginene ikke var på Raufoss` side. Sogndal tok med sin knepne seier steget opp bak Ranheim og Kristiansund BK- på 3.plass. Våre gutter falt ned fra femte til 9.plass etter det knepne 1-2 nederlaget i oppgjøret på Fosshaugane.

Favoritt

Serielederen Ranheim må finne seg i å få favorittstemplet i lørdagens oppgjør på Nammo stadion. Det er imidlertid forventet en jevn og tøff brudulje - som vanlig i OBOS-ligaen. Trønderne har en god statistikk mot Raufoss..  Den er det på tide å få gjort noe med – gutter!

Runden for øvrig tjuvstarter med Sandnes Ulf mot Kristiansund BK fredag kveld. KBK har funnet tilbake formen, og står med fire strake etter en tøff åpning med to tap. KBK er ventet å holde seg i toppen, men er ikke av samme kvalitet som Brann viste i fjor.

Bjarne Berntsens mannskap i Sandnes ligger fjerde sist og er vel trolig bedre enn tabellsituasjonen tilsier. Noe annet enn KBK triumf vil imidlertid overraske.

IK Start slo tilbake med seier mot Hødd hjemme sist, hvilket har fått fram smilet på Sørlandet igjen. Spørsmålet er om det stivner på nordre Åsen mot Skeid?  Oslo-laget har mye kvalitet - og kan slå hvem som helst på en bra dag.

Billetter finner du på her på TICKETCO

Slik spilles runde 7:

Sandnes Ulf - KBK (fredag)

Lørdag:

Bryne -Mjøndalen

Skeid –IK Start

Hødd-Moss

Jerv-FFK

Raufoss-Ranheim

Åsane-Sogndal

KFUM- KIL

Annonse fra Obos-ligaen: