Øystein heier på Vålerenga, men håper Raufoss vinner i helga

Med Raufoss-topplue og Vålerenga-skjerf har Øystein Tommelstad ett bein i hver leir før lørdagens kamp på Nammo stadion, der han håper hjemmelaget stikker av gårde med seieren mot favorittklubben.

Annonse:

Øystein Tommelstad vil ikke helt være med på at han lider valgets kvaler før lørdagens storkamp på Nammo stadion. Men den ihuga Vålerenga-supporteren innrømmer at det sitter litt langt inne å håpe Raufoss vinner mot favorittlaget.

- Jeg får nok testet et 40-årig vennskap med forloveren min ved å si noe slikt. Det samme med broren min og flere kompiser som også er Vålerenga-supportere, humrer Tommelstad.

Han kommer opprinnelig fra Oslo, men flyttet til Raufoss i 2010.

 

Inngiftet i fotballen

- Jeg er innflytter. Kona Siv kommer fra Raufoss, og når faren heter Trond Halvorsrud og onkelen Åge Larsstuen kan du godt si jeg ble giftet inn i Raufoss Fotball, sier han.

Og det var sistnevnte som dro Tommelstad med i fotballen.

- Det startet med at klubben hadde problemer med frivillige til ei vennskapsturnering i hallen, så da stilte jeg opp. Ganske fort kom jeg også inn i styret i Raufoss Fotball. I dag bidrar jeg med teknisk support, bilder og videoer til mediegruppa i klubben. I tillegg er jeg skitrener for de aller yngste og drifter Raufoss E-sport, forteller han.

 

Klar oppfordring

Og nettopp det å bidra i lokalsamfunnet er noe han er opptatt av.

- Min oppfordring til foreldre er å bidra på et eller annet vis så fremt du har mulighet. Jeg brenner for at de som bor et sted og vil plassen sin noe godt, stiller opp og bidrar overfor fellesskapet. Det er veldig givende, forsikrer han.

Å bidra er det mange i Raufoss Fotball som er nødt til å gjøre når Vålerenga kommer på besøk lørdag. 3000 tilskuere, hvorav 1000 Vålerenga-supportere, vil fylle Nammo stadion til «årets kamp» på Nammo stadion.

 

Ingen skvis

- Jeg er ingen fanatisk VIF-fans, men Vålerenga er laget mitt. Jeg håper de rykker opp igjen i eliteserien. For fotballens del trenger vi Vålerenga der, men gjerne sammen med Raufoss, sier en diplomatisk Øystein Tommelstad.

- Vi det si at du kommer litt i en skvis før kampen lørdag?

- Nei, ikke akkurat til denne kampen. Jeg håper Raufoss tar dette, men blir heller ikke lei meg om Vålerenga vinner.

Og det sier altså en kar som vokste opp på Manglerud og ikke akkurat heiet på Vålerenga som guttunge. Nå har han både «Enga» og Raufoss Fotball i sitt hjerte og gleder seg til årets første seriekamp hjemme på Nammo stadion.

Øystein på Intility.JPG
Vålerenga-supporter Øystein Tommelstad på kamp mot erkerivalen Lillestrøm for et par år siden. (Foto: privat)

 

Annonse fra Obos-ligaen: