Opp på hesten igjen!

Med vel 200  feststemte og ihuga Raufoss-supportere ringside på Consto Arena, kom nedturen mot Mjøndalen på 16.mai. Mot et desperat hjemmelag i poengnød, kom våre gutter aldri inn i matchen. 0-3 nederlaget svei langt inn i Borgertoget på nasjonaldagen.

Annonse:

Slik er imidlertid fotballen - på toppnivå. Tilbakeslaget kommer når man minst forventer det. Etter en serie fine prestasjoner kom smellen i serieomgang åtte. Et nederlag som sendte Raufoss ned på 10.plass på tabellen.

Kampprogrammet er tett i mai, med tre kamper pr uke i hele perioden. Det er tøft både psykisk som fysisk. Fordelen er imidlertid at det er kort tid før man får sjansen til å «reise kjerringa». For trener Wålemark er det viktig å få gutta tilbake på vinnesporet allerede i søndagens match mot Kongsvinger.

Fram med brystkassa

- Fram med fighterviljen – glem Mjøndalen. Det må være mottoet for Wålemarks tropp søndag ettermiddag. For oppgjøret mot «gutta fra de dype skoger» blir ingen lett oppgave. KIL kommer fra en imponerende 5-0 triumf mot Skeid 16.mai. Det var en opptur som trener Vegard Hansen – eks Mjøndalen satte pris på etter en ujevn start på sesongen.

Vår gamle kjenning Adem Guven kom inn i 2.omgang og dokumenterte at han fortsatt vet hvor målet står. I fjor vant KIL 1-0 på Nammo stadion etter en slitsom fotballmatch, der de røde lå nede halve matchen. Vi forventer et mere sprudlende KIL-mannskap denne gangen. Formen er trolig intakt etter 5-0 over Skeid. Triumfen førte KIL opp på en sjuendeplass på tabellen med sine 12 poeng. Laget regnes som en av favorittene til en plass i kvalik-gruppen.

Fart framover

Raufoss har denne sesongen vært solid defensivt. Mot MIF 16.mai slo defensiven sprekker. Det var imidlertid noe tungt og fantasiløst over laget i det offensive. Mot KIL må vi tilbake til vinner-resepten med god fightervilje, bedre forflytningsevne, vinne andre-ballene og heve tempoet. På Consto ble det for omstendelig, samtidig som vi må få vingbackene høyere i banen. Lykkes vi med det, skal KIL få mer enn nok å bestille på Nammo stadion søndag ettermiddag.

Skifte i toppen

Rundens toppoppgjør spilles i Trondheim der Ranheim tar imot serieleder Sogndal. Begge ligger med 14 poeng. Vinneren topper OBOS-ligaen etter ni serieomganger. Oppgjøret synes helt åpent, men  Ranheim har fordelen av  hjemmebane.

KBK skal til Grimstad og møter et Jerv-mannskap som virker ustabilt. Arne Sandstøs mannskap vil nok kunne mobilisere når fjorårets kollega fra eliteserien KBK kommer på besøk. Jerv ligger på 11. plass  i årets OBOS-liga. KBK er favoritt, men Jerv kan raskt slå tilbake.

Åsane ligger i bunnen. Denne gangen er Start motstander. Normalt bør Start hente hjem tre poeng her, men bergenserne står uten seier så langt. Det vil ikke sjokkere nevneverdig om Start reiser hjem poengløse.

Billetter finner du aller helst på TicketCo

Billettsalg også på stadion - og alle spillere i Raufoss Fotball har fri inngang. Kom gjerne i klubbtøy!

Slik spilles runde 9:

Bryne- Sandnes Ulf (lørdag kl. 18.00)

Søndag kl. 17.00

Raufoss- KIL

Ranheim- Sogndal

Skeid- Mjøndalen

Jerv-KBK

KFUM-Moss

Hødd-FFK

Åsane- Start

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 20.05.2023
Skrevet av: Tom Løkken/Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset