OBOS-ligaen: Til Nordmøre på søndag

Raufossgjengen med trener Jørgen Wålemark i spissen, har satt seg på bussen med kurs for Kristiansund for årets siste bortekamp i OBOS-ligaen søndag.

Annonse:

De to siste serierundene står for døra, og alle de gjenstående kampene skal spilles på samme dag og til samme tidspunkt. Våre verter KBK er allerede klare for kvalik, og har gjennom sesongen funnet fram til en  stabil form. KBK har inntatt 4. plass på tabellen, to poeng bak Kongsvinger på 3. plass. Nordmøringene vil naturlig nok gjerne ha denne tredjeplassen, som gir max fordeler i kvalikspillet.

For KFUM som ligger på opprykksplass, er det nå bare Kongsvinger som har mulighet til å ta igjen. Om KFUM tar poeng mot Skeid på søndag er direkte opprykk et faktum for speiderne på Ekeberg. Start ser ut til å kunne berge en av kvalikplassene, Sogndal er også med og kniver om en plass. Og bak der har de Ranheim og Bryne som fremdeles har teoretiske muligheter til å nå kvalik. Her blir det spennende helt inn.

Rotterace på nedre halvdel

Vi på vår side befinner oss i den nedre delen av tabellen, på 10. plass med våre 35 poeng. Poenget bak Mjøndalen. Det er tett som bare det nedover, og Hødd som ligger på den siste direkte nedrykksplassen har fremdeles muligheter til å komme seg ut av "sumpa" men må da sannsynligvis vinne sine to siste matcher med mange mål. Jerv på nedrykks-kvalik har 30 poeng og en tøff sluttspurt foran seg for å kunne bytte plass med noen av lagene som kjemper på nedre halvdel, og må også putte på mange mål.  I tillegg må de andre lagene i racet også avgi poeng her. Det blir "kokos" i snøføyka for å overleve i divisjonen for seks lag som fremdeles ikke er helt på trygg grunn - inkludert oss.

Til Kristiansund for å jobbe

Vi ser tilbake på en sesong med både opp og nedturer, der spesielt seiersrekka etter ferien var imponerende. Utover høsten har prestasjonene svingt en del, og vi opplevde full måltørke i oktober med to uavgjorte kamper og to tap. Denne runden må vi klare oss uten Jamal Deen Haruna som soner for gule kort, samt Magnus Fagernes som ble skadd tidlig i forrige seriekamp mot Hødd. Tilbake får vi Nicolai Fremstad, som sonet for gule kort forrige kamp, samt at Andreas Helmersen høyst sannsynlig også er tilbake etter en sykdomsperiode. Troppen er ellers skadefri, og er fokusert på å reise til Kristiansund for å gjøre en solid jobb i den 29. serierunden.

Kristiansund inviterer med gratis inngang på Nordmøre Stadion søndag - og det hadde vært moro å se noen gule og svarte supportere på tribunene denne serierunden også! Som vanlig vises kampen på TV2 Play og på Direktesport, og Terje Solbakken er på plass og overfører radiosending for Radio Toten.

Heia Raufoss! 💛🖤

Johnsgård jobbe Kristiansund.jpg

Slik spilles runden søndag kl. 15.00:

Bryne - Sogndal

Hødd - Start

Jerv - Åsane

KFUM - Skeid

KBK - Raufoss

Mjøndalen - Kongsvinger

Moss - Fredrikstad

Sandnes Ulf - Ranheim

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: