OBOS-ligaen: Til Egersund for første gang

Jørgen Wålemark har tatt med seg troppene sør-vestover til Egersund, lørdag kl. 16.00 møter vi for første gang i historien (som vi er kjent med) nyopprykkete Egersund.

Annonse:

Tradisjonsrike Egersund Idrettsklubb ble stiftet i 1919, men det ble spilt organisert fotball i kystbyen i Egersunds Fotboldklub allerede fra 1909. Fotballen hadde sitt utspring fra Egersund Fayansefabrikk - det er flere paralleller fra EIK's historie til vår egen fotballhistorie med fotballen knyttet til industrien. (Kilde: EIK Fotball)

Egersund IK har de siste årene figurert i PostNord-ligaen, der de tilslutt etter flere sterke sesonger ble kronet med et historisk direkte opprykk i 2023. Egersunderne vant sin avdeling med ett eneste mål bedre målforskjell enn Lyn.

Overgangen til OBOS-ligaen og toppfotballen har så langt gått på skinner for tigrene. Etter 9 serierunder har de tatt grådig og respektløst for seg - og ligger i øyeblikket på 2. plass på tabellen med 18 poeng. De har bøttet inn mål, har scoret 26, hvorav vår gode venn Andreas Helmersen har satt inn 10 av dem. I den andre enden har de gule og svarte fra Rogaland sluppet inn 20.

Flest kamper på bortebane

I forrige runde viste de seg tiger-navnet verdig da de kriget seg tilbake til en 5-4 seier på Nadderud etter at Stabæk var i føringen 4-0 etter 57 spilte minutter... Det er ikke mulig å ikke bli imponert.

Egersund har spilt flest bortekamper i år grunnet omlegging av dekke på  B&G stadion - og har tatt med seg poeng fra alle sine motstandere med unntak av et 4-3 tap mot Start på Sør Arena 16. mai.

Vi møter utvilsomt et tøft og godt lag med mye selvtillit lørdag ettermiddag. Det gjelder for oss å være godt forberedt, og innstilt på å jobbe "ræva av oss" i 90 minutter +. 

Troppen på plass

Spillertroppen med trenere og støtteapparat er allerede på plass i Egersund, og skal gjøre sine forberedelser før match i morgen. 

Troppen: Ole Kristian Lauvli, Petter Eichler Jensen, Kristoffer Hay, Marius Alm, Adrian Hansen, Jamal Deen Haruna, Oliver Rotihaug, Victor Fors, Jakob Nyland Ørsahl, Eduards Emsis, Sander Nordbø, Ryan Lee Nelson, Kodjo Somesi, Torjus Engebakken, Jan Inge Lynum, Andreas Østerud, Erlend Hustad, Magnus Fagernes, James Ampofo

Dette blir siste match før en pause fram til 16. juni. Kampen vi skulle spilt mot Levanger 9. juni er utsatt og omberammet til tirsdag 23. juli grunnet landslagsoppdrag for Torjus Engebakken (G18) og Eduards Emsis (Latvia).

Er du ikke på helgetur til Egersund - så ser du som vanlig kampen på TV2 Play eller på Direktesport. Terje Solbakken er også på plass og har radio-overføring for Totenradioen. Kampstart kl. 16.00.

Heia Raufoss! 💛🖤

plakat EIK borte.jpg

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: