Nå vil Strand Nilsen inn i Johnsens førsteellever

Han har vært skadd siden før seriestart, og er endelig tilbake.

- Det var utrolig godt å være tilbake på banen igjen og få noen minutter i lomma. I tillegg var det godt å kjenne at kroppen føltes bra og kjenne at jeg fortsatt hadde litt fotball i beina.

Det sier Snorre Strand Nilsen, den 20-årige Gjøvik-gutten som kom til Raufoss i vinter, til RaufossFotball.no, etter at han mandag denne uka spilte 60 minutter i uavgjortkampen borte mot Tynset.

Les fra forrige kamp: Serielederen HamKam ble for tøffe

Den gode følelsen av å være tilbake på fotballbanen ikledd den flunka nye Joma-drakten i gult og svart har han ventet på siden han pådro seg beinhinnebetennelse i lysken i starten av mars. 45 minutter mot Skeid i vinter, ble det siste vi så av han i oppkjøringen. Han hadde også et skadeavbrekk tidligere på vinteren, og var tilbake i trening i januar.

En erfaring det også

For 20-åringen har det handlet om å komme raskest tilbake, men også å komme friskest mulig tilbake. Trolig skal han nå gi Fredrik Greve Monsen og Eduardo Cruz konkurranse om backplassen til høyre.

Strand Nilsen er, i likhet med Greve Monsen, en spiller som også kan brukes flere steder. Det kommer godt med i en tøff 2. divisjon for Christian Johnsens menn.

- Det har vært utrolig kjipt å være skada, sier en ærlig Strand Nilsen.

- Spesielt siden det skjedde rett før sesongstart. Jeg har brukt tida godt å brukt den tiden som var nødvendig for at det skulle bli bra. Det er ikke den første skaden jeg har hatt og blir garantert ikke den siste. Så det er en erfaring jeg tar med meg videre, sier han.

Forventer ingenting

Det er snart et år siden den tidligere Portsmouth-spilleren kom tilbake til Norge, og skrev under for en høstsesong i Gjøvik-Lyn. Der var han en av lagets viktigste spillere. Nå har han ingen forventninger om å umiddelbart bli det samme på Raufoss.

- De som har spilt i perioden jeg har vært skadet har spilt veldig bra og gjort en bra jobb, så det blir ikke lett å spille seg inn igjen, sier han.

I skadeperioder blir det noe trening på egenhånd. Å være på treningsfeltet med de andre, i full trening, er noe av det bedre med å være tilbake, mener backen.

- Jeg skal trene godt og ta sjansen når jeg får den. Det kan være på mandag eller det kan være om flere uker, sier Snorre Strand Nilsen.

Annonse fra Obos-ligaen: